lekker fruit
Dit vind ik

Dit vind IK super lekker fruit! Inclusief leuke weetjes…

15/04/2021

Het kan ook niet anders. Als De dochter van de groenteboer ben ik niet alleen gek op groente, maar ook zeker op fruit! Het liefst eet ik het de hele dag door en licht ik in deze blog maar een paar soorten uit. Maar mijn favorieten? Daar ga ik vandaag meer over vertellen. Dit vind IK super lekker fruit…

BANANEN.
Ik kan niet zonder. Er gaat dan ook geen dag voorbij, dat ik geen banaan eet. Het is dat teveel bananen op een dag niet goed voor je is, anders had ik wel een tros op gekund. Niet alleen vind ik de smaak heerlijk, het vult ook nog eens heel goed. Met alle lessen die ik geef is dat zeker mooi meegenomen. Dan nog even een paar weetjes over bananen… Een banaan kan helpen je kater te bestrijden en omdat een banaan vol zit met antioxidanten, kun je de kans op nierkanker verkleinen. Bananen kunnen helpen tegen zweetvoeten en als je stopt met roken, kunnen bananen je helpen om het lichaam te herstellen na nicotinegebrek. Gaan voor die banaan dus! Echt heel lekker fruit.

bananen

ANANAS.
I love ananas. Zo zoet, zo lekker. Dit kan ik de hele dag wel dooreten. Vooral door een fruitsalade is dit echt onmisbaar. Maar ook zonder de combinatie met ander fruit voldoet deze fruitsoort aan al mijn verwachtingen. Moet het natuurlijk wel rijp zijn en moet je wel de harde binnenkant eruit halen. In ananas zitten weinig calorie├źn en het geeft een enorme boost voor je weerstand. Het beschermt je tegen een verkoudheid maar kunnen ook zelfs de kans verkleinen op astma. Daarnaast kan ananas een positieve invloed hebben op je vruchtbaarheid en wist je dat ananas eigenlijk allemaal kleine besjes zijn die aan elkaar zijn gegroeid?!

ananas

DRUIVEN.
Maar dan wel zonder pit. Ook al zitten er juist heel veel voordelen aan die pitten, mij niet bellen. Ik spuug ze gewoon allemaal uit. Vooral voor blauwe druiven die licht zurig zijn, kan je mij echt wakker maken. Je kent mij, zuur is zeg maar mijn ding. Lekker als dessert, lekker als tussendoortje of als je snel even zin hebt in iets zoets. Ideaal als je eten aan het koken bent en je hebt een beetje trek. Druiven helpen je cellen gezond te houden en kunnen allergie klachten helpen verminderen. Daarnaast kunnen druiven je helpen diabetes te voorkomen en zijn ze goed voor je brein, nieren en de huid.

druiven

MANGO.
Dit is ook niet normaal lekker. Ik eet het eigenlijk echt te weinig. Maar dit is niet alleen lekker om zo te eten… Ook in de Pok├ębowl, de sla of door de curry is dit echt een toevoeging. Daarnaast is het niet alleen lekker, maar ook ontzettend voedzaam. Vooral voor mensen die niet meer zoveel (kunnen) eten is het echt een goede vrucht! Maar ook bijvoorbeeld mango sap. Wat je vast niet wist, is dat mango helpt bij je gezichtsvermogen. Maar ook je immuunsysteem, je huid (het verminderd acne), je hersenen en je spijsvertering worden heel blij van mango. Net als ananas kan het ook de kans op astma verkleinen. Maar wat ook fijn is, is dat je haar erdoor kan gaan glanzen en je geheugen krijgt een boost! Ideaal als je dus een toets of iets moet maken.

mango

BOSBESSEN.
Door de kwark, als tussendoor en dan vooral die hele grote zijn het aller lekkerst. Ik was eerst helemaal weg van aardbeien en frambozen, maar dat is nu bosbessen geworden. Eigenlijk vind ik bramen nog lekkerder, maar die tijd is het nog niet. Dus dan doen we het hier maar mee. Blauwe bessen bevorderd de gezondheid van je hart en is goed voor je hersenen. Daarnaast ook je bloeddruk en cholesterol, altijd mooi meegenomen! Ook kunnen blauwe bessen je spierschade verminderen na een zwarte training. En dan nog als klap op de vuurpijl voorkomen ze vroegtijdige veroudering.

bosbessen

Van al dit lekker fruit heb ik nog niet eens alle voordelen benoemd, want dan zou deze blog heel lang duren! Daarnaast ben ik ook nog dol op zure mandarijnen, sinaasappels, gele kiwi’s, peren en eet ik ook bijna elke dag een appel. Hoog tijd om ook hier meer informatie over te winnen.

Ik ben heel benieuwd… Wisten jullie dit allemaal? En vinden jullie dit leuk om te lezen? Maar misschien wel het belangrijkste… Wat is jullie favoriet?!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply