in de ochtend
Dit vind ik IK

Dit vind IK heel chill in de ochtend

18/03/2021

Als je mij 10 jaar geleden had gevraagd om deze blog te schrijven, had ik je vierkant uitgelachen. Ik zat op de middelbare school en had een hekel aan leren. Ik snapte ook niet waarom ik dat allemaal moest. ’s Ochtends was ik niet uit bed te slaan en ik kon uitslapen als de beste! Maar daar is toch verandering in gekomen. Ik ben nu heel anders in de ochtend… Dit vind IK heel chill in de ochtend.

OPSTAAN.
Een nieuwe dag is begonnen. Ik slaap vaak heel goed (en droom ook heel veel) en ik ben helemaal klaar om er weer wat van te maken. In de ochtend ben ik het meest actief en kan dan ook moeilijk in mijn bed blijven liggen. Vaak ook om de reden hier beneden maar ook om wat ik die dag wil doen en wil bereiken. Het meeste krijg ik dan ook voor elkaar in de ochtend. Een paar weken geleden had ik zelfs gewassen, de vissen schoongemaakt, de vaatwasser in en uit geruimd en weet ik veel wat allemaal voordat Niels naar beneden kwam. Grote kans dat ik daarna wel weer moe was, maar het is bij mij nou eenmaal alles of niets.

THEE & KWARK.
Al jaren ontbijt ik met kwark en dat bevalt nog steeds helemaal prima. Een tijdje geleden ook een blog over geschreven. Ik heb dat vaak als ik wakker word gelijk al honger en zou ik echt van alles kunnen eten. Mijn vader gaat er zelfs soms ’s nachts uit om wat te eten, gelukkig ben ik nog niet zover! Sinds een paar maanden drink ik bij dat bakje kwark een kopje thee in de ochtend. Lekker even warm worden want ik ben echt een koukleum. Daarnaast natuurlijk ook gewoon heel lekker!

in de ochtend

SPORTEN.
Als ik heb ontbeten, dan pas kan de dag echt beginnen! Trainen op een lege maag begin ik niet aan. Maar het lekkerst vind ik trainen in de ochtend. In de avond zijn er namelijk heel veel excuses die je kan verzinnen (en dus ook gebruikt) maar in de ochtend heb ik daar geen last van. Dan heb ik er juist altijd heel veel zin in. Je kan natuurlijk van alles doen wat je leuk vind, maar ik doe dan het liefst aan krachttraining of eventueel een lesje. Omdat ik al best veel lessen geef, gaat mijn voorkeur toch uit naar het eerste. Als ik heb gesport voel ik echt even of ik de hele dag aankan. Vaak kan ik dat natuurlijk ook!

in de ochtend

OP DE BANK.
Maar soms heb je gewoon echt even nergens zin in of energie voor. Het tweede ding hierboven speelt toch altijd een grote rol, maar als mijn buik weer vol is plof ik dan met liefde op de bank. Even lekker een serie kijken, mijn telefoon bijwerken of gewoon lekker chillen onder mijn deken. Ik krijg er nu alweer zin in, nu ik dit aan het schrijven ben. In de ochtend gewoon nog even rustig aan, ook niet verkeerd.

in de ochtend

Ik ben even benieuwd… Ben jij een ochtend of een avondmens?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply