goede sportlessen
Dit vind ik Sport

Dit vind IK 4 hele goede sportlessen

04/03/2021

Tijdens de Corona doe ik haast niks anders dan goede sportlessen. Dit omdat er zoveel aanbod is, je hoeft zelf vrij weinig na te denken en de kwaliteit ligt vaak echt hoog. Het liefst doe ik de hele dag niks anders, maar dat is natuurlijk niet vol te houden! Daarom vandaag mijn top 4. Dit vind IK 4 hele goede sportlessen.

BODYPUMP.
Het zal je niks verbazen, want je ziet het regelmatig voorbij komen. Ik heb dan ook een paar jaar geleden de BodyPump opleiding gedaan en gehaald. Ik vind dit echt één van de 4 goede sportlessen omdat het voor heel veel mensen toegankelijk is. Je traint je hele lichaam op een goede en veilige manier. Je kunt het zo zwaar maken als je wilt. Een les die je wel moet onderhouden, omdat je anders elke keer vergaat van de spierpijn. Daarom heb ik nu al een jaar lang zo’n set thuis staan. Zodat ik niet straks voor lul sta als ik weer mag. Daarnaast vind ik het ook nog steeds echt heel leuk om te doen. Hoe vaak je een les ook hebt gedaan, er is altijd wel iets wat je kunt uitbreiden.

BODYJAM.
Zeker ook een fijne optie voor als je van goede sportlessen houdt. Moet je wel een beetje (veel) van dansen houden. Als je weinig ritme gevoel hebt, kan deze les behoorlijk lastig zijn. Het zal je niet verbazen, maar ook hier op ik de opleiding van gedaan. Deze les doe ik heel vaak, al is het alleen maar omdat ik het ook nog veel aan het doornemen ben. Elke keer word ik er heel blij van. Behalve als er stukjes niet blijven hangen. De energie die je ervan krijgt is heel fijn en vaak heb je na zo’n les al je stappen voor die dag al gehaald. Voor deze les heb je trouwens verder ook niks nodig. Alleen wel genoeg ruimte! Als je meer van Klassiek Ballet houdt, is Barre ook nog een hele goede optie.

XCORE.
Deze les ben ik thuis ook steeds vaker aan het doen, ik heb ook het geluk dat ik deze speciale buis daarvoor heb. Maar deze les kan je ook gemakkelijk met een half gevulde fles water doen. Hierbij train je vooral je core, maar ook de rest eromheen zul je gaan merken! Je hartslag ligt de hele les vrij hoog en er zijn altijd genoeg opties. De bovenstaande lessen zijn vanuit de organisatie Les Mills, deze is vanuit House Of Workouts, ook een geweldige organisatie. Maar natuurlijk heb ik ook de XCORE opleiding gedaan! Hier heb je al 3 hele verschillende maar zeker hele goede sportlessen.

GRIT.
Voor als je niet zoveel tijd hebt, maar wel helemaal kapot wil gaan. Dan moet je Grit doen. Het maakt niet uit welke je doet, je hebt namelijk drie verschillende soorten. Strength (heb je gewichten voor nodig), Playo (heb je de step voor nodig) en Cardio (heb je niks voor nodig). Maar bij al deze drie opties ga je helemaal kapot. Ideaal voor je conditie en je vetverbranding. Ik was deze les eerlijk gezegd een beetje vergeten, maar nu ik het zo lees ga ik hem binnenkort ook maar weer even oppakken. Het maakt niet uit wat je doet, het zijn allemaal goede sportlessen.

Nu ben ik heel benieuwd, wat zijn jullie favoriete, goede sportlessen?!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply