dansles aan kinderen van 10 tot 12 jaar
Dans

Zo geef IK dansles aan kinderen van 10 tot 12 jaar

03/03/2021

We zijn al best een heel eindje! Maar we zijn er nog zeker niet. Hiervoor las je over de peuters, de 4 tot 6 jarigen en de 7 tot 9 jarigen. Door naar de volgende leeftijdscategorie. Zo geef IK dansles aan kinderen van 10 tot 12 jaar.

Dit kan een lastige leeftijd zijn, maar gelukkig heb ik daar (vaak) niet zo’n last van. Net als alle andere leeftijden zijn de meesten lekker fanatiek. Als je een grote groep hebt, moet je ze wel eerst even stil krijgen voordat je wil beginnen. Altijd in voor de laatste nieuwtjes van elkaar, van school en eventueel ook van jou. Vind ik alleen maar leuk trouwens. Want op deze leeftijd krijg je niet meer de vraag van: “Juf mag ik plassen?” Maar eerder: “Juf welke telefoon heb jij?” en “Ooh wat mooi je nagels!” Maar dan moet er toch gedanst worden! Niet zomaar een dansles, maar een dansles aan kinderen van 10 tot 12 jaar.

Vaak dansen deze kinderen al een tijdje, dus kunnen ze ook echt wel wat. Om de aandacht van je nagels af te houden maak ik vaak een pittige Warming-Up, waar ze lekker uitgedaagd worden. Ook weer op de muziek gemaakt, want daar ga ik zelf heel goed op. Een beetje oppassen met Top 40 muziek. Want de één vindt die hit bijvoorbeeld fantastisch en de bij de ander komt het al snel z’n neus uit. Daarom pak ik vaak een remix of nummers die ze (hopelijk) nog niet kennen. Na de Warming-Up komt de techniek. Hier kan je verder uitdagen met draaien en wat variaties op wat ze jaren daarvoor hebben geleerd. Op deze leeftijd kan het wel lastig zijn als er nieuwe kinderen komen die nog nooit hebben gedanst. Aan de andere kant pakken ze het vaak snel op en leren ze veel van vriendjes of vriendinnetjes.

In een dansles aan kinderen van 10 tot 12 jaar willen ze vaak zoveel mogelijk dansen. Maar ook stretchen hoort hierbij vind ik, dus dat doen we gewoon ook tussendoor. De dansen die ik ze heb geleerd weten ze, want die doen ze vaak in de pauze op school (mijn leerlingen dan). Heel graag leren ze nog veel meer! De tijd vliegt voorbij, je krijgt af en toe nog een vraag tussendoor. Sommige lessen krijg je heel veel vragen tussendoor… En als je mazzel hebt, heb je ook nog tijd voor een diagonaal. Deze bestaat niet alleen maar uit een chassé maar met deze leeftijd kan je hele andere variaties gaan doen met bijvoorbeeld draaien.

Ik vind deze leeftijd echt fantastisch, vooral als de kinderen nog niet echt schaamte hebben. Vaak is het heel erg leuk, maar je merkt het ook snel als er een paar te moe zijn. Daar moet je gewoon goed op inspelen en hopen dat het de sfeer niet beïnvloed. Bij een dansles aan kinderen van 10 tot 12 jaar doe ik bijna nooit spelletjes. Of ze moeten echt heel moe zijn of het moet de laatste les van de vakantie zijn, dan sta ik er zeker voor open!

De kinderen van deze leeftijd zie je nog meer groeien. Ze proberen zichzelf uit te dagen en ik probeer ze van alles te leren. Zo ga je zien dat de één fantastisch kan draaien en de ander weer heel strak gaat dansen. Ik kan alles alleen maar toejuichen en word daar heel gelukkig van!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply