dansles aan kinderen van 7 tot 9 jaar
Dans

Zo geef IK dansles aan kinderen van 7 tot 9 jaar

10/02/2021

Daar zijn we weer! We hebben de peuters gehad en de kinderen van 4 tot 6 jaar, hoog tijd om weer een niveau omhoog te gaan. Misschien wel één van de fanatiekste leeftijdscategorieën. Vandaag de dansles aan kinderen van 7 tot 9 jaar!

Ik hou van deze leeftijd, je kunt ze nu echt dingen gaan leren die je nog vaak gaat gebruiken. Natuurlijk maak je eerst even een praatje met ze en kijk je even wie er allemaal zijn. Maar dan is het snel aan de slag! Want de kinderen an deze leeftijd zijn vaak fanatieker dan ikzelf (en dat is best lastig soms hoor).

Met de Warming-Up maak ik weer een klein dansje die ze (vaak) gaan onthouden. Een lekker top 40 nummer dat ze meestal al kennen want dat is leuk en stoer. Op deze leeftijd probeer ik de K3 en Kinderen Voor Kinderen al een beetje te laten. De één vindt het nog fantastisch maar de ander is daar veel te cool voor. Als iedereen dan warm is (geloof mij dat zijn ze, want op deze leeftijd slooft iedereen zich graag uit) gaan we door naar de techniek. Mijn favoriete onderdeel!

Eigenlijk begin ik het jaar altijd met de Kick Ball Change, gevolgd door een Pas de Bourrée maar ook de Pivot Turn en de Jiggle ontbreken zeker niet. De eerste keer als je dit doet is het vaak lastig, maar de week erop zul je zien dat ze het bijna allemaal kunnen. Zo niet? Dan leg je het nog een keer rustig uit! Zo gaat doet in een dansles aan kinderen van 7 tot 9 jaar. Na een paar weken hoor je dan: “Dit weten we al juf, super makkelijk!” Als je dan iedereen het pasje laat doen, één voor één, om te checken of ze het echt kunnen en ze doen het allemaal goed… Dan is je missie geslaagd en ben ik altijd een trotse juf! Dit is ook echt een top leeftijd om te checken wat je kan doen met coördinatie. Dus iets met je benen maar ook iets met je armen doen. Vaak wordt dit thuis dan ook nog serieus geoefend!

Daarna nog even stretchen (niet teveel want alles doet zeer en hier wordt veel gezucht). Wel heel goed voor ze, dan zie je gelijk welke kinderen van die lekkere stijve harken zijn (net als ik vroeger). Natuurlijk doen we hier ook een combinatie, vaak met zo’n pasje erin wat je ze net geleerd hebt. Dit vinden ze erg leuk, maar misschien vind ik dit wel leuker en ben ik net iets te enthousiast. Dan is het nog net te moeilijk, waardoor ze niet alles onthouden. Maar na een lesje stampen komt dat altijd weer goed!

Bij een dansles aan kinderen van 7 tot 9 jaar kijken de meesten misschien wel uit naar de diagonaal. Hier doen we vaak (of zeg maar bijna altijd) de chassé. Deze hebben ze eerder al gehad, maar dan zonder armen. Met armen is echt een coördinatie dingetje, maar als ze deze eenmaal onder de knie hebben is het feest. Dan moet je die trotse koppies eens zien (en die van mij). Heerlijk is dat en voor de dansers lekker om uit te razen. Het is helemaal feest als je dan ook nog gaat slootje springen! Vaak hoor je ze dan niet eens meer over een spelletje…

Dit doe ik heel af en toe nog. Sowieso de laatste les voor een vakantie en soms als ik tijd over heb. Maar meestal is iedereen zo enthousiast dat de les voorbij vliegt!

Dus een dansles aan kinderen van 7 tot 9 jaar, ik vind het heerlijk. Heerlijk om de dansers allemaal nieuwe dingen te leren en ze daarin uit te dagen. Je ziet dat ze groeien en je ziet ze stralen als ze iets kunnen. Daar doe je het toch voor!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply