verantwoorde hartige snacks
Dit vind ik Tips & Workouts

Dit vind IK 6 verantwoorde hartige snacks

28/01/2021

Daar zijn we weer! Laten we het eens even hebben over eten, mijn favoriete onderwerp. Ook al eet ik eigenlijk liever zoet dan zout (denk aan eiwitrepen, chocolade, snoepjes) toch lust ik ook best wel wat hartige dingen. Wie niet, zou een beetje gek zijn! Oh ja, zure matten dat vind ik ook echt heerlijk. Maar voor nu, focussen op de hartige snacks. Dan moet het ook nog wel een beetje gezond zijn natuurlijk. Dus dit vind IK 6 verantwoorde hartige snacks.

#1 LU MINI CRACKERS
Per pakje: 137 kcal
Wie kent ze niet? Op een gegeven moment nam deze iedereen mee naar de basisschool voor in de pauze, ik dus ook. Toen je naar de middelbare school ging, werd het iets lastiger… Gooi ze in je thuis en je hebt alleen maar kruimels. Maar dit blijft een lekkere, verantwoorde hartige snack. Vooral ook lekker bij bijvoorbeeld een kopje soep, daar kom ik straks nog even op terug trouwens!

verantwoorde hartige snack

#2 UNSALTED NUTMIX
Per 30 gram: 153 kcal
In noten zitten gewoon wat meer calorieën dan in de rest. Dat komt omdat er goede vetten inzitten en daarom moet je ze niet mijden. Hier heb je trouwens ook kleine zakjes van en deze zijn echt ideaal. Het is sowieso een goed idee om noten af te wegen als je ze eet, want teveel zal je niet helpen met afvallen. Noten vullen altijd wel goed en wat ik al zei, er zitten goede vetten in. Helemaal niet slecht dus. Mijn favorieten zijn toch echt wel de cashewnoot en pistachenoot. Wel eet ik nootjes altijd niet gezout.

verantwoorde hartige snack

#3 PROTEIN CHIPS
Per 50 gram (hele zak): 206 kcal
Ik ben gek op chippies en dat deze niet heel erg ongezond zijn, is heel fijn! Vaak eet je toch een zak leeg en omdat deze zak niet zo groot is, mag dat ook wel. Of je moet heel beheerst een bakje leeg kunnen eten, applaus voor dat! Dit zakje heb ik gekregen van Bodystore en met een klik hierop kan jij ze ook bestellen! Ik zeg doen! Zeker een verantwoorde hartige snack.

verantwoorde hartige snack

#4 CUP A SOUP RECHARGE
Per mok: 32 kcal
Helemaal niet slecht qua calorieën, wel natuurlijk een beetje aan de zoute kant. Ideaal als je je een beetje zwak voelt of dus lekker bij die crackers waar ik het net over had. Weet je nog?! Ik drink niet zo heel vaak Cup A Soup, af en toe eens op zondag middag. Dit zijn volgens mij nieuwe smaken en ik vond deze erg lekker!

verantwoorde hartige snack

#5 ZOUTE POPCORN
Per zakje: 63 kcal
Nu heb ik per ongeluk de verkeerde aangeschaft want dit is zoet en zout door elkaar heen. Wel echt een lekkere verantwoorde hartige snack is dit! Niet alleen voor in de bioscoop hoor. Ik was altijd 100% team zout maar ik ben nu steeds meer ook team zoet aan het worden. Dus eigenlijk is deze combinatie gewoon perfect. Popcorn is echt heerlijk, behalve als die dingetjes dan tussen je tanden gaan zitten!

verantwoorde hartige snack

#6 WORTELS
Per 100 gram: 32 kcal
Als we het hebben over de allerbeste verantwoorde hartige snack, dan is dit het wel! I love wortels. Ook ben ik gek op de kleur oranje, dus dat is helemaal mooi. Ik vind wortels dan ook lekkerder dan komkommer en tomaat. Dit soort dingen kan je natuurlijk altijd ergens in dippen… Of het dan nog gezond is? Ligt eraan in welke dip en natuurlijk ook hoeveel. Bij wortels vind ik het niet nodig en eet ik zo een zakje leeg. Er is natuurlijk wel een verschil in wortels uit de supermarkt en verse wortels bij mijn ouders vandaan hè!

verantwoorde hartige snack

Ik ben benieuwd… Ben jij team zout of team zoet? En zit jouw favoriete snack er dan tussen?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply