dansles aan kinderen van 4 tot 6 jaar
Dans

Zo geef IK dansles aan kinderen van 4 tot 6 jaar

27/01/2021

Het is helaas alweer even geleden dat ik deze serie ben begonnen. Maar er kwamen wat dingen tussen (lees Corona, lockdown, meer werken, huis netjes houden). We zijn er weer en daar gaat het om! De vorige keer zijn we begonnen met de allerkleinsten… De peuters. Dit gaan we steeds opbouwen, dus vandaag de iets ouderen. Zo geef IK dansles aan kinderen van 4 tot 6 jaar.

Deze leeftijd is echt heerlijk. Je kan ze van alles wijsmaken en ze kopieëren echt alles. We beginnen natuurlijk in een kring, want er valt van alles te vertellen. Vooral rond de Sinterklaas tijd is dit echt even nodig. Vaak gaat dit dan ook twee kanten op. De kinderen zijn kapot of ze hebben teveel energie. Als iedereen (of de meesten) hun ei kwijt is, dan kan je beginnen! Dit kan altijd even duren, want soms moeten er heel veel eieren kwijt. Dat hoort nu eenmaal bij de dansles aan kinderen van 4 tot 6 jaar.

We beginnen met alles rustig opwarmen op een speelse manier. Nog niet te moeilijk en zeker ook niet met teveel energie (hier maak ik soms nog wel eens de fout, maar dan zijn ze na een kwartier al kapot). Vaak maak ik een dansje wat ze kunnen onthouden, dat werkt bij mij eigenlijk altijd. Gevolgd door een oefening waarin je ze iets wil leren. Geloof mij, die van mij zijn mega fanatiek. Soms sta ik er versteld van, ze doen je zo na! Daarna even rustig op de grond stretchen en een heel klein beetje uitrusten. Is ook echt wel even nodig.

Vaak ging ik eerst uit de hoek en deed ik daarna de dansjes. Nu doe ik dat andersom zodat ze de aandacht er iets meer bij hebben. Dit moment is af en toe echt komisch. De één heeft thuis elke dag geoefend en doet alle bewegingen al voordat ze moeten, de ander loopt om zich heen te kijken en weet eigenlijk niet meer wat er vorige week is gebeurd. Dus dan herhaal je nog even wat (“Juf dit weet ik al, makkelijk.”) Maar zo werkt het bij de dansles aan kinderen van 4 tot 6 jaar. Daarna nog een nieuw stukje dans erbij.

En dan naar de hoek! Waar ze lekker uit kunnen razen… Want ook al zeggen ze dat ze moe zijn, hier heeft iedereen altijd energie voor. Ook hier kan je ze van alles laten doen en dit jaar heb ik echt mijn ogen uitgekeken van wat ze allemaal al kunnen. Als ze het dan echt zo goed gedaan hebben sluiten we de les af met… STOPDANS! Iedereen weer blij naar huis. Of er moet een verjaardag zijn, dan zingen we nog even en krijgen we lekker snoep.

Zo geef IK dansles aan kinderen van 4 tot 6 jaar! Ik mis ze op dit moment ontzettend, vooral als ik dit zo aan het schrijven ben.

-IK-

No Comments

    Leave a Reply