Apple Watch
Dit vind ik Tips & Workouts

Dit vind IK op dit moment van mijn Apple Watch

14/01/2021

Na een beetje twijfelen en een hele hoop sparen, heb ik uiteindelijk de stap gemaakt. Mijn oude vertrouwde Fitbit omgeruild voor een Apple Watch. Over mijn nieuwe avonturen met deze vriend ga ik je vandaag meer vertellen. Wel wil ik dat jullie weten dat ik er waarschijnlijk (nog) niet mega veel vanaf weet, de liefde moest namelijk van twee kanten komen… Maar de liefde is de laatste tijd goed gegroeid!

WAAROM?
Even denken, waarom ben ik (weer) overgestapt? Ten eerste, ik heb thuis alles van Apple en ik vind het gewoon een tof en fijn merk om mee te werken. Ik gebruik mijn sporthorloge echt dag en nacht en haal er veel informatie uit. Een Apple Watch geeft je toch net even iets meer informatie en daar kan je ook net even iets meer mee. Dit wist ik mij te vertellen in ieder geval. Mijn Fitbit was een beetje op (vond ik) en ik was er een beetje klaar mee. Het afgelopen jaar heb ik ook keihard gewerkt dus ik vond wel dat ik dit mezelf cadeau mocht doen. Ik gebruik het mega veel in ieder geval. Daarnaast vind ik de Apple Watch ook een stuk mooier en kan je er echt alle kanten mee op.

Dus Niels en ik 8 november naar de Amac, waar ik ging ‘kijken’. Dan weet je het al, als het mij bevalt heb ik het diezelfde dag nog gekocht. Dat was ook zo! We werden prima geholpen, de kleur en de maat die ik wilde hadden ze dus ik was helemaal happy. Ik heb trouwens de Apple Watch 40 mm in het zwart (en dan ook nog de Nike versie, want de andere zwarte was op). Thuis gelijk opgestart, ingesteld en toen zag ik met mijn eigen ogen hoeveel dit ding kon.

Apple Watch

IN HET BEGIN…
Was ik er nog helemaal niet zo blij mee. Mijn Fitbit was echt heel simpel, daar kon je alles makkelijk op zien. Dit was wel even andere koek. Gelijk heel veel meldingen uitgezet omdat ik echt niet al mijn berichten hoef te zien. Ik drukte steeds op de verkeerde knopjes en dat maakte mij af en toe een klein beetje boos (sorry Apple Watch). Gelukkig heb ik Niels dan, die mij rustig alles uitlegt en die juist al die extra dingen heel leuk vind. Siri begon steeds uit het niets te praten en ik wist niet zo goed hoe ik mijn doelen in kon stellen. Ik haalde mijn ringen (staan, training en beweging) af en toe niet en daar werd ik niet zo gelukkig van. De verschillen snapte ik eerst ook al niet…

Apple Watch

MAAR NU…
Zijn we ruim twee maanden verder en zijn we aardig gewend aan elkaar! Ik ben al even niet meer boos geworden en beginnen alle voordelen ervan in te zien. Het schijnt ook dat je Apple Watch na een aantal maanden jou ook helemaal goed kent (dat zullen we nog wel eens zien). Voor nu ben ik er dus heel blij mee. Ik gebruik nog lang niet alle functies en zal er echt nog wel les in moeten krijgen om er alles uit te halen, maar dit is voor mij voor nu oke. Ik weet hoeveel stappen ik maak, hoeveel kcal ik verbrand en heb zelfs vrienden gemaakt!

Apple Watch

DE NADELEN.
Het duurde dus even voordat ik alles een beetje doorhad (en er zitten maar twee knoppen op, moet je nagaan). De batterij is ook vrij snel leeg, de mijne gaat ongeveer 1,5 dag mee. Dat is af en toe een beetje plannen omdat ik soms hele dagen weg ben. Je kan er echt heeeel veel mee, waardoor ik in het begin een beetje de weg kwijt was en mijzelf er niet eens in wilde verdiepen. En je hebt niet gewoon één app waarin alles instaat ik heb er drie (Conditie, Watch en Gezondheid). In het begin doet je Apple Watch overal aan mee, zo zette ik een route aan en praatte en trilde mijn horloge gezellig mee (ik werd helemaal gek). Maar ook dat kan je lekker uitzetten.

Apple Watch

DE VOORDELEN.
Hij is mooi en hij zit heel fijn, daarnaast zijn er mega veel leuke bandjes waardoor je hem verschillend kan stijlen ook met verschillende klokjes. Er zitten heel veel workouts op die je aanzet voordat je begint. Maar ook als je hem vergeet aan te zetten, is het ding slim genoeg om te weten waarmee je bezig bent. Siri en ik zijn sinds kort ook goede vrienden. Zo vraag ik Siri altijd om een timer aan te zetten als de wasmachine aanstaat (echt heel chill). Als je je telefoon aanzet voor een foto kan je hem ergens neerzetten en met de timer aan en een tik op je horloge telt deze af. Zo hoef je niet meer te haasten voor de perfecte foto. Ik weet ook bijna wel zeker dat een Apple Watch één van de nauwkeurigste smartwatches is. Smart, dat is die zeker. Als je het wel zegt je Apple Watch ook hoe laat je naar bed moet en wordt je (als je hem om hebt) heel chill gewekt. Ik ben ook helemaal happy omdat je met de Apple Watch ook kunt zien hoe ver je vrienden zijn met hun ringen (Apple Watch taal), dat motiveert elkaar toch!

Zoals je ziet is het stukje voordelen veel langer dat het stukje nadelen. De nadelen zijn er ook gewoon omdat ik geen geduld heb en ook omdat ik iets anders gewend was. Ik moet altijd heel erg wennen aan nieuw dingen. Maar voor nu ben ik dik tevreden en was het elke euro waard. Misschien dat ik over een tijdje (met meer ervaring) hier nog eens wat over zal schrijven!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply