Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #101: Buiten mijn comfortzone

11/01/2021

In deze Fit met IK mag je de titel wel heel letterlijk nemen… Ik ging namelijk echt naar buiten om iets nieuws te proberen! In de vorige lockdown ook een rondje buiten hardgelopen, maar dat was gewoon éénmalig. Vorige week begon het al een beetje te knagen en omdat het deze week zulk lekker weer was, ging ik het gewoon doen. Met een paar lagen aan lekker een rondje rennen. En niet eens één keer, maar zelfs twee! Je leest het allemaal in de nieuwe Fit met IK.

DINSDAG: BodyJam
Eigenlijk begon dit al maandag. Want na een lange dag werken moest ik echt nog even de nieuwe BodyJam doornemen. Voordat alles in je hoofd zitten ben je namelijk niet een half uurtje verder, maar anderhalf uur. Dansen, Les Mills filmpje terug kijken, verbeteren en nog een keer. Zo kan je wel bezig blijven! Dinsdag ochtend ging de wekker vroeg om dit nog een keer te herhalen. Uiteindelijk de les Live gegeven en dat ging gelukkig goed. Niet foutloos, maar ik was best trots op mijzelf. Heb ik er niet voor niets zoveel tijd in gestoken. Het blijft trouwens een super toffe, gevarieerde les, dus het is zeker niet erg om hier wat extra tijd aan te besteden.

WOENSDAG: Hardlopen

Alweer een tijdje in m’n hoofd dat ik dit wel weer wil proberen. Dus ik trok een paar lagen aan (even op internet opgezocht), muts op m’n kop en gaan! Klein rondje, want we moeten het natuurlijk rustig opbouwen. Het ging echt verrassend goed en ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Ook nog even lastig hoe ver en welke kant ik op zou gaan, maar ik heb uiteindelijk 3 km hardgelopen! Ik heb de laatste tijd ook steeds meer de behoefte om naar buiten te gaan en lekker te bewegen. Dat was voorheen helemaal niet zo, maar ik begin het steeds meer te waarderen.

Fit met IK

DONDERDAG: CXWORX
Een Les Mills les die ik nog nooit had gedaan! Een les speciaal voor je core en wie weet dat deze ook ooit bij in de sportschool gaat komen. Nu eens de tijd om te onderzoeken of ik dat wel leuk vind. Een les van een half uur, maar zwaar is het zeker! Dit is wel zo’n les die je er zeker even een keer op de dag bij kunt pakken. Na het eerste nummer was m’n buik al helemaal kapot. Eigenlijk heb je er ook een speciaal elastiek voor nodig en dat heb ik niet, maar ik had nog wel een weerstandsband ergens liggen… Dus daar heb ik maar mee lopen stoeien. Dit ga ik vaker doen!

Fit met IK

DONDERDAG: BodyPump
Nog een beetje energie over in de avond voor een lesje BodyPump. Dat moeten we natuurlijk wel bijhouden. Het blijft gewoon echt een toples omdat je alles traint. Na de les heb je echt het gevoel dat je wat gedaan hebt en dat gevoel is echt top. Zo sluiten we de donderdag goed af want vrijdag en zaterdag is het altijd een werk marathon, dus dan past een training er echt niet meer tussen.

Fit met IK

ZONDAG: Hardlopen
Dit keer had ik Niels meegetrokken. Eerst netjes gewacht totdat hij wakker werd natuurlijk. Ik vond het heel fijn dat Niels mee was, anders was ik weer alle kanten op gaan rennen als een kip zonder kop. Ik heb namelijk geen richtingsgevoel, dat was ook één van de redenen waarom ik nooit ben gaan hardlopen. Hij liep voorop (want die benen zijn een stuk langer) en ik moet zeggen dat ik er weer van heb genoten! Deze keer iets verder (3,6 km) en ook dat was goed te doen. Ik denk dat ik er voor in de lockdown een nieuwe hobby bij heb…

Fit met IK

Niet verkeerd dacht ik zo, deze Fit met IK! Lekker vol en ik hoop dit zo lekker vol te houden. Soms wat dingen buiten je comfortzone is helemaal niet verkeerd. Mijn voeding kan wel iets beter. Doordeweeks is geen probleem, maar dit weekend heb ik wel weer lekker veel gegeten. Dit ga ik toch proberen te minderen, omdat ik mij er niet eens zo goed bij voel. Op naar een nieuwe Fit met IK!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: