Dit vind ik Uitstapjes

Dit vind IK van Kasteeltje Hattem in Roermond!

10/12/2020

Er was eens een stel, dat het afgelopen jaar zo hard had gewerkt dat ze nog heel wat vakantie uren op moesten maken… En dat stel, dat waren wij toevallig! Wij houden allebei (gelukkig) van ons werk, dat we niet echt veel vakantie nodig hebben. Maar toen we er bijna verplicht toe werden, besloten we om er maar het beste van te maken! Het beste, dat hebben we gevonden. Dat is Kasteeltje Hattem namelijk. Ik hoefde niet lang te zoeken of dit kwam in beeld en na wat positieve verhalen besloten we maar gelijk te boeken. Het is net een dag geleden, maar ik kon niet wachten om te schrijven over Kasteeltje Hattem. Laten we maar beginnen! Dit vind IK van Kasteeltje Hattem in Roermond.

Kasteeltje Hattem

Voor ons (en dan vooral voor mij) was het best een stukje, bijna twee uur in de auto. Maar het is zo de moeite waard, je rijdt het terrein op en het voelt gelijk als een sprookje. Helemaal nu, met alle kerstverlichting en mooie versiering. Kasteeltje Hattem is echt een mini kasteeltje waar de receptie en het eten zich plaatsvinden. De koetshuizen die zich daarnaast bevinden zijn omgetoverd tot mooie suites en kamers. In één van die suites, daar verbleven wij! Een prachtige kamer met alles erop en eraan. Een heerlijk bed met fijne dekens en een knuffelbeertje (Harry van Hattem genaamd) met chocolaatjes wat op ons te wachten stond. Een hele ruime kamer, van alle behoeftes voorzien. Daarnaast is het ook heel mooi aangekleed en hangen er voldoende spiegels!

Kasteeltje Hattem

Kasteeltje Hattem bevindt zich in een mooie omgeving en dit moesten wij gelijk even bekijken (ook omdat mijn rug en karakter na een paar uur zitten even iets moeten doen). Dus even een rondje rondom het kasteeltje, waar we gelijk in een mooi park terecht kwamen. Terug op de kamer konden we haast niet wachten. Wij hadden namelijk het Shopping Arrangement geboekt en hier zat een verrassingsdiner bij! Ons best gedaan (na een bezoekje aan het bubbelbad) om er leuk uit te zien liepen wij Kasteeltje Hattem binnen. Waar we overigens de hele tijd al vriendelijk zijn ontvangen.

Kasteeltje Hattem

Tja, dat verrassingsmenu ga ik natuurlijk niet verklappen… Dan is het geen verrassing meer, ik zal jullie wel een foto geven maar meer dan dat ga ik niet doen. Al zal het menu steeds veranderen, maar toch. Niet anders dan verwacht, het eten was heerlijk. Vier keer twee lege borden gingen terug de keuken in en zelfs bij de koffie en thee kreeg je een bordje vol lekkers! Hier hebben wij dan ook extra van genoten en je snapt ook wel dat dat hele bordje weer leeg de keuken in ging. Na een avond heerlijk eten en een nacht heerlijk slapen, gaan we door naar de volgende dag in Kasteeltje Hattem.

Kasteeltje Hattem

Als het aan mij lag, zaten we al om 7 uur aan het ontbijt, maar Niels sliep nog even door. Ook dit was even heerlijk. Verse broodjes, lekker eitje met vers fruit (het was echt vers, ik kan het weten) en nog heel wat andere dingen. Weer onze buik vol gegeten want dat Shopping Arrangement moesten we wel waar maken. Tja, van de Outlet in Roermond kan ik wel een aparte blog maken, maar laat ik dat maar niet doen. In ieder geval een hele mooie Outlet en zeker de moeite waard om een kijkje (en koopje) te nemen.

Kasteeltje Hattem

De dag ervoor hadden we nog een speciaal pad gezien (vonden wij). Dus nadat we onze spullen hadden gedropt weer even aan de wandel. Dat pad was niet zo heel lang, dus liepen we gelijk door naar het centrum van Roermond. Het was al een beetje aan het einde van de dag en dan schijnt alles heel mooi verlicht te zijn… En dat was toevallig vandaag ook zo! Weer een eindje gelopen, weer even langs de Outlet. Maar alles echt onwijs mooi. Als klap op de vuurpijl, weer eten bij Kasteeltje Hattem!

Kasteeltje Hattem

Dit keer zelf wat uitgezocht en ook dat was niet normaal lekker. Vooraf besproken dat we niet teveel zouden eten. Maar we gingen terug naar onze kamer met een voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en thee met een bord vol chocolade. Weer helemaal volgeladen maar ook weer genoten. Behalve van onze buren die aan het smakken waren door een kaasplankje, maar daar kunnen zij niks aan doen. Ik heb ook gewoon echt een hekel aan eetgeluiden maar blijkbaar genoten zij er wel erg van.

Kasteeltje Hattem

Na weer een gezellige en lekkere avond op Kasteeltje Hattem, weer richting onze kamer. Goed geslapen en na het ontbijt helaas weer verder naar onze volgende bestemming.

Of het een aanrader is? Zeker! Hier moet je echt een keertje geweest zijn. Het voelt gelijk als vakantie en alles klopt. De omgeving is prachtig, alle mensen zijn even vriendelijk. En er loopt zelfs een gezellig varken rond het kasteeltje (is het een varken of een zwijn? dat kon ik nergens vinden en ik heb er zelf ook weinig verstand van). Wij hebben in ieder geval van het begin tot het eind genoten. Meer ga ik er niet over schrijven, dat mogen jullie zelf ervaren. Lieve mensen van Kasteeltje Hattem… Dank jullie wel voor alles!

Kasteeltje Hattem

Liefs van
-IK-

No Comments

    Leave a Reply