smerig om te eten
Dit vind ik

Dit vind IK super smerig om te eten

26/11/2020

Er zijn heel veel dingen die ik heel graag eet. Het liefst dan ook heel vaak. Maar er zijn ook zeker dingen die ik super smerig vind. Bij mij is het altijd het één of het ander. Dus nee, deze dingen zijn niet gewoon vies maar super smerig om te eten.

Oke, waar gaan we eens beginnen? Misschien bij het ontbijt. Ik heb een hekel aan havermout, van de geur word ik bijna misselijk. Al zou ik het wel graag lekker willen vinden. Ik zie ook altijd lekkere recepten voorbij komen, dus misschien moet ik het nog een keer een kans geven. Maar voor nu hou ik het lekker bij kwark.

Als lunch moet je echt niet aankomen met roggebrood, dat vind ik super smerig om te eten. Vooral met een plakje komijnekaas, rosbief of Speculoos. Wie dat toch heeft bedacht?! Verder word ik van broodjes eigenlijk heel gelukkig, dus daar zijn we snel over uitgepraat. Het moet alleen geen droog brood zijn, maar daar houd niemand denk ik van (of tenminste dat hoop ik).

Door naar het diner, heb je even? Mij moet je geen witlof, bieten of spruiten geven, want ik loop weg. Ook geen witlof met ham en kaas, dan eet ik alleen de laatste twee op. Gehaktballen maak je mij ook niet gelukkig mee en erwtensoep hoef je ook niet mee aan te komen. Die erwtensoep maakt papa altijd in de winkel, dus daar hebben we allemaal een beetje een hekel aan omdat je altijd een paar uur in die lucht zit. En stel ik ga uit eten, hoef je niet met eend aan te komen, dat is echt smerig. Hert en konijn eet ik sowieso niet, want dat vind ik zielig. Pasta met rode saus vind ik niet echt de bom en groentesaus hetzelfde verhaal. Dan bedoel ik die witte saus met groente stippen voor over de bloemkool ofzo (sorry mam). Gekookte andijvie en gewoon gekookte aardappelen zijn ook bah.

Ik heb ook een keer een eetblunder gehad. Daar dacht ik dat ik iets van sushi had besteld, maar ik kreeg alleen het binnenste gedeelte… Een stukje rauwe vis, dat kwam toch wel rauw op m’n dak. In dat restaurant lees ik wel vaker verkeerd, dus eigen schuld. Maar ik baalde wel even flink! Als toetje zou ik nooit tiramisu bestellen, dat is iets met koffie geloof ik en dat lust ik ook niet. Ook geen slagroom op mijn ijs. Ik kan er nu ook niet zo goed meer tegen, elke keer als wij iets van room door het eten gooiden moest ik ’s nachts spugen.

Als tussendoortje ben ik ook niet zo moeilijk. Alleen die paranoten vind ik geen eten en de eiwitrepen met mint moeten verboden worden. Bleekselderij en paprika rauw word ik niet wild van, maar door een salade of warm is het dikke prima. Fruitsoorten eet ik allemaal (goh wat verrassend).

Maar het aller aller super smerigste om te eten… Dat is natuurlijk KORIANDER! Bah. Waarom kopen mensen zeepsop? Ik kijk ook mensen heel gek aan als ze dit bij ons kopen. Wel goed voor je dieet, gooi koriander erover en je eet helemaal niks meer. Een kleine hoeveelheid kan ik nog wel aan maar toen ik op
Yoga retreat was gooiden ze het bijna overal door. Gewoon niet doen. Ophouden ermee. Alsjeblieft.

Was dat het? Ik denk het wel. Valt wel mee toch? Maar wat ik al zei, als ik iets niet lekker vind, vind ik het super smerig om te eten. En geef je het mij toch? Dan zet ik gewoon een pokerface op, want zo ben ik dan ook weer opgevoed.

-IK-

No Comments

    Leave a Reply