door de kwark
Dit vind ik Recepten

Dit vind IK lekker door de kwark X 6

19/11/2020

Kwark, ik eet het nu al heel wat jaren in de ochtend en bijna altijd ook nog in de avond. Meestal ben ik snel iets zat, maar dit echt niet! Je moet het natuurlijk wel een beetje lekker maken af en toe dus vandaag vertel ik je wat ik er vaak doorheen gooi. Dit vind IK lekker door de kwark!

HONING.
Vanaf het begin dat ik kwark ging eten, gooide ik hier een beetje van doorheen. Dit omdat ik eigenlijk altijd gewone magere kwark eet. Dus zonder smaakje of iets. Vind IK heel lekker, maar met een beetje honing net even iets lekkerder. Nou heb je verschillende soorten honing en m’n ouders verkopen de lekkerste. Dat verschil proef je zo met de honing uit de supermarkt. Ik begin m’n kwark dus altijd met een klein lepeltje honing. Dan moeten er natuurlijk nog andere dingen door de kwark.

door de kwark

MUESLI.
Het zal je niks verbazen. Dit doet volgens mij iedereen door z’n kwark als basis. Maar deze is toch wel echt heel lekker. Ik ben helemaal weg van de Cookies & Cream van Cruesli. Lekker met stukjes chocolade. Niet de aller gezondste, ik weet het, maar daarom doe ik vaak 25 gram van deze en 25 gram van een gezonde variant door elkaar. Zo blijft het lekker. Hier zou ik namelijk het hele pak zo van leeg kunnen eten, zonder kwark. Maar dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling.

door de kwark

EIWITREEP.
Eigenlijk doe ik elke dinsdag ochtend voor m’n lessen een halve eiwitreep door m’n kwark. Dit omdat ik rond 9 uur vertrek en rond 12 uur pas weer thuis ben en tussendoor niks heb kunnen eten. Daarom een flink ontbijt zodat ik het vol houd. M’n lievelingsreep erdoor is de Cookies & Cream (alweer cookies) van Barebells. Deze is perfect voor door de kwark. Niet te hard, niet te zacht. Hier kan ik echt van genieten. Het laatste hapje is dan ook altijd met een stukje reep erbij.

door de kwark

PASSIEVRUCHT.
Dit doe ik sinds kort eigenlijk elke avond. En nee, dit heb ik niet zelf bedacht, dit doet m’n zusje al veel langer. Vaak eet ik ‘s avonds alleen kwark met een passievrucht (of ik moet nog iets extra’s kunnen eten, maar op dit moment ben ik aan het cutten). Dit in plaats van honing. Echt een vitamine bom en heel weinig calorieën. Je gaat er natuurlijk ook niet erg vol van zaten, maar de smaak is fantastisch. Maar ook andere fruitsoorten zoals gele kiwi, ananas en mango vind ik erg lekker door de kwark.

door de kwark

DADELS.
Dat heb je al eens kunnen lezen in een eerdere blog. Nog steeds vind ik dadels echt heel lekker, ik eet ze vaak in plaats van een reep chocolade. Lekker zoet, echt een goede smaak voor tussendoor.

door de kwark

NOTEN.
Deze zakjes zijn echt de perfecte uitvinding. Als tussendoortje maar ook lekker door de kwark. Er zit namelijk van alles in! Noten, zaden en cranberry’s. Hier hebben wij altijd een goede voorraad van bij ons thuis. Want ja, in noten zitten in verhouding met de rest veel calorieën en vetten… Maar het zijn gezonde vetten en die moet je ook zeker binnen krijgen!

door de kwark

Nu ben IK heel benieuwd… Wat doen jullie altijd door de kwark? Wat vinden jullie het lekkerst? Misschien wel hele andere dingen als dat ik elke week doe!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply