traybake
IK Recepten

Kokkiekookt #11: Traybake met zoete aardappel

11/11/2020

Simpeler dan dit kan niet. Ik eet het ook al een hele tijd, ik ben er alleen pas vorige week achter gekomen dat het traybake heet. Hopelijk gebruik ik het woord dus goed, dat weet je maar nooit met mij. Talloze variaties zijn hierop mogelijk, maar ik deel vandaag mijn favoriet. Zoete aardappel is namelijk m’n beste vriend. Super gezond en wat ik heel fijn vind is dat je geen één pan hiervoor nodig hebt! Deze blog zal dan ook niet mega lang zijn… Maar hier komt ie aan, de traybake met zoete aardappel.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
– 1 grote zoete aardappel
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 12 cherry tomaten
– 1 prei
– takjes tijm
– peper & zout
– eetlepel olijfolie

traybake

Wat moet je doen?
STAP 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
STAP 2: Snijd alle groente. De prei als eerste want deze moet je nog even wassen en uit laten lekken.
STAP 3: Pak een ovenschotel en gooi alles erin. Doe hier een beetje peper en zout over.
STAP 4: Hier doe je een eetlepel olijfolie bij en daarmee roer je alles door elkaar.
STAP 5: Zet de traybake in de oven en zet de kookwekker op 60 minuten.
STAP 6: Af en toe even roeren maar na een uur is je traybake helemaal gaar en klaar!

Tip van IK:
TIP 1: Je kan ook de laatste 20 minuten een stukje kip rollade toevoegen
TIP 2: Daarnaast zou je dit ook kunnen doen met feta of geitenkaas
TIP 3: Staat er iets tussen wat je niet lekker vind? Haal het eruit en vervang voor iets anders. Ik heb de traybake ook een keer met pompoen en pastinaak gemaakt. Alleen wortel blijft vaak nog een beetje hard.

traybake

Dit alles bij elkaar (zonder de tips) is ongeveer 320 calorieën. Mega weinig voor het avondeten en je zit daarna super vol! Echt een aanrader als je een keer iets eerder thuis bent. De voorbereidingen zijn zo gedaan, de traybake moet alleen wel een tijdje in de oven staan.

Zo makkelijk en lekker kan koken zijn! Succes en laat het even weten als je dit avondmaal hebt gemaakt, vind IK leuk.

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: