Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #92: Iets nieuws, iets anders

09/11/2020

De vorige Fit met IK was niet zo best, maar deze Fit met IK is juist het tegenovergestelde! Ik heb een onwijs fijne week gehad (ook al was het soms een beetje rommelig). Allemaal leuke dingen op m’n pad waar ik heel veel energie van kreeg. Even een besef momentje en waardering voor alles, dat mag ook wel in deze tijd. We beginnen deze Fit met IK ook gelijk met iets nieuws, iets anders, wat voor mij alweer even terug was.

MAANDAG: Klassiek Ballet
Dat was alweer een tijd geleden. Maar echt heel lang, ik geloof zijn 4 of 5 jaar. Toen gestopt omdat het niet meer goed voelde. Omdat m’n eigen les niet doorging, had ik een uurtje over en wilde ik het toch weer eens geen kans geven. Ik had er onwijs veel zin en en was stiekem zelfs een beetje gespannen. M’n balletschoenen weer uit het stof gehaald en zelfs m’n spitzen maar even meegenomen. Dat was wel weer echt even inkomen, bij Klassiek Ballet moet je op zoveel dingen letten dus ik moest mij extra goed concentreren. Een beetje frustrerend soms ook, want je wil het gewoon in één keer goed doen, maar dat kan niet, helemaal niet na zoveel jaar.

Omdat ik zoveel sport zijn m’n spieren ook nog korter geworden. Wel ook even m’n spitzen aangetrokken en dat vond ik altijd al het leukste onderdeel. Gelukkig viel ik er niet vanaf, maar na de les van 1,5 uur was ik het best zat. Af en toe schoot de kramp bijna in m’n benen van al het strekken, maar met de spierpijn viel het mij ook mee! Heel leuk weer zo voor een keertje, maar of ik het weer elke week zou willen… Dat denk ik niet. Misschien als je er eenmaal weer inzit dat het leuker gaat worden, maar voor nu blijf ik gewoon lekker m’n eigen les geven! Voor zover het mag dan, dat is een ander verhaal.

Fit met IK

WOENSDAG: BodyPump
Vorige week werd ik woensdag zo beroerd wakker, deze woensdag helemaal niet. Ik had juist energie. Omdat ik alles redelijk op de rit had deze week, besloot ik de dag te beginnen met BodyPump. Nu dat niet meer mag, wil ik dit graag wel blijven bijhouden, anders verga ik straks weer van de spierpijn. Je hoeft eigenlijk niet na te denken, want de les kan ik wel dromen. Het is wel fijn om een keer aan de andere kant te staan en dus iets zwaarder kan trainen (echt voor jezelf). Dan maar een herhaling minder, maar zo bouwen we het wel op.

Fit met IK

DONDERDAG: Kracht
Voor m’n werk toch nog even de sportschool in gestapt en dit ging echt heerlijk. Sinds vorige week train ik op m’n oude All Stars, omdat het een goede platte zool is met squatten en deadliften. Weer iets nieuws dus (ook al zijn ze al best oud) en daarnaast speelt er herrie in m’n oren af wat ik normaal niet om aan te horen vind. Maar met het trainen werkt het heel goed! In tijden niet zo lekker getraind en eindelijk al m’n oefeningen kunnen doen. Al merkte ik dat m’n bovenlichaam wel iets vermoeid was, mocht dat de pret niet bedrukken. Weer een goed begin van de dag!

Fit met IK

We zijn al over de helft met het cutten en dit gaat nog steeds wonderbaarlijk goed! Als ik klaar ben, zal ik een foto met jullie delen. Ja, ik heb trek ik patat en donuts. Maar dit eet ik nog even niet om er straks echt helemaal van te genieten. Daarnaast ook nog iets nieuws aangeschaft zondag. Ik heb namelijk m’n Fitbit omgeruild in een Apple Watch. Nog even wennen, maar hier binnenkort meer over. Na de afgelopen Fit met IK best trots op mijzelf, geef mij nog maar zo’n week!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: