IK Persoonlijk

Even een ShoutOut naar Yara Photography!

17/09/2020

Hey you!

Vandaag doen we even een ShoutOut naar een bijzonder persoon! Dat is namelijk Yara Photography (oftewel Yara Brouwer, m’n schoonzusje, vriendinnetje). Waarom doen we dit? Gewoon omdat ik het leuk vind en ze het verdiend! Yara maakt namelijk al een paar jaar de mooiste foto’s van mij… Dat zijn zeg maar de foto’s die er hier op m’n blog uitspringen! Dus, Yara Photography, deze is voor jou!

We beginnen met een klein stukje geschiedenis, ik ken Yara nu denk ik ongeveer 12 jaar. Dat is begonnen tijdens de dansles, we zaten in dezelfde groep en al snel fietsten we er elke week samen naartoe. We woonden lekker dichtbij elkaar en konden het al heel snel goed met elkaar vinden! Zo goed dat we ook buiten de dansles af gingen spreken, rondjes over de dijk in Wilnis liepen en andere activiteiten deden als schaatsen en problemen oplossen. We hadden zelfs BROK’s speurteam opgestart (BR van Brouwer en OK van Kok duh), om iedereens problemen op te lossen. Dit is helaas nooit van de grond gekomen. Daarom gingen we maar op de grond liggen en foto’s maken…

Yara Photography

Niels was hier nog helemaal niet in beeld, die zat nog op z’n kamer te gamen…Maar goed, iedereen wordt ouder. Door naar een vervolgopleiding en gestopt bij de dansschool. Wel bleven we elkaar spreken en spraken we een paar keer in het jaar af. Om even bij te kletsen en de laatste dingen te spreken. Toen Yara een fotografie opleiding ging doen en steeds mooie foto’s ging plaatsten werd ik nieuwsgierig. Zulke mooie foto’s wilde ik ook wel! En zo sprak ik weer af, nu met Yara Photography! We doken ergens het bos in en een tunnel en daar schoot Yara heel wat foto’s van mij…

Yara Photography

Toen liet ik m’n muts in haar auto liggen, moesten we nog een keer afspreken en dronken we gezellig een kopje thee. Yara vond het jammer dat haar broer (Niels) nog nooit echt een vriendin had gehad en ik vond mezelf eigenlijk wel een goede kandidaat daarvoor! Nou ja, de rest is geschiedenis! We zijn alweer ruim 4,5 jaar verder en dus ook heel wat mooie foto’s rijker.

Mijn Instagram begon een beetje te groeien en ik was m’n blog gestart. Vooral dat laatste ging verbazingwekkend goed, maar echt mooie foto’s had ik niet. Gelukkig zag ik Yara steeds vaker dus nadat we samen Kerst hadden gevierd zijn we een leuk parkje ingedoken en maakte Yara Photography deze en nog veel meer andere mooie foto’s. Dit is niet de enige foto dat ik trouwens helemaal in een deuk lig… Wat ik fijn vind is dat Yara je echt op je gemak stelt, spreekt ze te leuke dingen uit, waardoor je wel zo’n lach op je gezicht krijgt. Daardoor worden het niet van die standaard geposeerde foto’s.

Yara Photography

Tussendoor nog even bij Yara in Amsterdam op bezoek en ik had m’n eerste samenwerking binnen gesleept. Deze moest even op de foto gezet worden, maar ook ging ik samen met Niels even voor de camera. In tegenstelling tot mij en Yara, houdt Niels daar helaas helemaal niet zo van.

Yara PhotographyYara Photography

Maar goed, op een gegeven moment ga je nadenken. Op m’n Instagram en blog stonden nu mooie foto’s van mezelf, maar geen foto’s van wat ik echt aan het doen ben. Sporten en dansen en toen ook nog een beetje Yoga. Omdat ik mensen een echt beeld van mezelf wilde geven, ben ik met Yara Photography het Vondelpark in gegaan, weer om wat foto’s te schieten. Ik heb trouwens nog nooit zoveel foto’s van mezelf gehad haha, maar wel heel leuk! Moest ik mezelf wel even overheen zetten, foto’s maken op een plek waar mensen het ook konden zien. Maar daar is Yara voor, ze stelt je op je gemak en je bent zo al die mensen vergeten.

Yara Photography

Door naar een volgende stap in het leven van Niels en mij. Een huis gekocht, dit zo mooi mogelijk inrichten en dit dan vastleggen. Yara is altijd erg betrokken, zorgzaam en vooral ook heel lief. Dus tijdens een bezoek bij ons thuis nam ze haar camera mee, schoot ze de mooiste foto’s van ons huis, van ons samen en reden we daarna door naar de sportschool. Want ja, daar ben ik toch ook een hoop te vinden! Voor het eerst dat Yara Photography foto’s heeft gemaakt in de sportschool, maar hier was ik echt onwijs blij mee! Eens wat anders dan die selfies die je zelf in de spiegel maakt. Heel fijn dat Yara veel meer verstand heeft van lichtinval en dat soort dingen.

Yara Photography

Deze zomer wilde Yara zelf heel graag wat foto’s van haar broer hebben en ook foto’s van ons samen. Gezellig samen in de auto naar de Soesterduinen, precies toen had zo heet was. Maar dat mocht de pret niet bedrukken! Ik denk dat dit m’n lievelingsfoto’s van alles bij elkaar zijn! We hebben zelfs een Yara Photography muur gemaakt. Het is gewoon echt heel fijn hoe Yara te werk gaat. Ze verzint dingen die je kan doen, waar je naar kan kijken of hoe je kan bewegen zonder dat het ongemakkelijk voelt of geposeerd is. En dat is volgens mij wat iedereen wil. Of je moet naar Turkije gaan voor een zonsondergang fotoshoot of naar een fotograaf gaan die zegt: “En nu leuk met de ruggen tegen elkaar en je armen stoer over elkaar!”

Yara PhotographyYara Photography

Een heel verhaal, heel wat foto’s en een hoop gezelligheid later… Hebben wij hele mooie herinneringen! Yara maakt niet alleen dit soort foto’s, maar vooral ook echt hele gave trouwfoto’s! Daarvoor heeft ze ook al heel wat kilometers afgereisd, niet alleen in Nederland. Dus zoek je nog een fotografe voor je bruiloft? Dan weet je haar te vinden! Een waanzinnig portfolio, een heel mooi mens en een hele goede en fijne fotografe.

Lieve Yara, deze is voor jou! Trots op je en heel blij met jou!
BROK speurteam, Realfriends For Life JWZ.

Yara Photography

Liefs van
-IK-

No Comments

    Leave a Reply