anders trainen
Persoonlijke update Sport

Vanaf nu gaan we anders trainen

27/08/2020

Hey you!

Vanaf vandaag gaan we anders trainen. Waarom en hoe ik dat doe, ga ik jullie vandaag even uitleggen. Omdat de Fit met IK anders komende maandag te lang wordt, schrijf ik er maar even een apart blogje over. Leuk he?!

Wat deed ik?
Deze vakantie heb ik heerlijk veel kunnen trainen. Ik had nog een schema van voor de Corona en daar was ik eigenlijk wel heel blij mee. Het ging de laatste tijd ook echt lekker en ik kon steeds zwaarder trainen. Dat is ook iets wat ik echt heel leuk begin te vinden. Relatief veel herhalingen… Acht tot twaalf ongeveer. Toen ik nog steeds met die verdomde Pull-ups aan het stoeien was, werd mij verteld dat ik gewoon iets zwaarder moest trainen met minder herhalingen. Dat deed ik toen en verdomd, afgelopen dinsdag heb ik m’n eerste Pull-up gedaan! Als een kind in een snoepwinkel zo blij was ik. Afgelopen dinsdag was het ook tijd voor een nieuw schema.

Wat doe ik nu?
Tijdens die afspraak even over al m’n lessen gehad. Dat zijn er namelijk behoorlijk veel en eigenlijk doe ik alles lekker enthousiast mee. Maar dit is vooral cardio gericht. Met BodyPump train je natuurlijk wel met gewichten, alleen dit is relatief licht gewicht en veel herhalingen. Als ik dit ook in de sportschool zou gaan blijven trainen, boeken we niet echt vooruitgang. Misschien wel trouwens, maar niet op de manier dat ik wil. Dus vanaf nu gaan we anders trainen. Een paar oefeningen, lekker zwaar met maar vijf herhalingen en vooral lekker veel rust tussendoor. Dat laatste moet ik nog even aan wennen. Ik ben zo iemand die lekker doorgaat.

Vanochtend dus voor het eerst zo wezen trainen en ik ging zowat rennend de sportschool binnen, zoveel zin had ik erin. Wat ik de laatste jaren vooral heb gemerkt, is dat ik mezelf in bescherming nam. Ja maar, ik heb die hernia gehad. Ja maar, ik moet vanmiddag nog lesgeven. Dat is vanaf nu verleden tijd. Geen excuses meer en gewoon lekker gaan. Die hernia heeft mij altijd een beetje in de weg gestaan, zat nog lekker tussen m’n oren… Maar het is nu alweer zo lang geleden dat ik hem tussen m’n oren uithaal. Ik ben wel heel benieuwd hoe het straks gaat als al m’n lessen volgende week weer gaan beginnen, maar dat gaan we zien! Eigenlijk mag ik ook niet meer dan drie keer in de week trainen, omdat m’n lichaam ook rust nodig heeft en dat is iets wat ik echt moet gaan doen.

Hoe de training precies ging, ga je natuurlijk komende maandag lezen, maar dan weten jullie een beetje hoe het nu zit. Ik heb er in ieder geval super veel zin in om dat anders trainen te gaan ontwikkelen en mezelf te verbazen. Vandaag kreeg ik namelijk ook gelijk op m’n donder… Die oefening deed je veel te makkelijk, hup nog een paar kilo erbij! Oke, doen we en lukte.

Zie jullie in de nieuwe Fit met IK!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply