Rijsgaardhoeve
IK Uitstapjes

Een nachtje slapen en genieten in een plaggenhut bij de Rijsgaardhoeve

08/08/2020

Hey you!

Als jullie mij volgen op Instagram hebben jullie waarschijnlijk gezien dat ik vrijdag en zaterdag (dus gister en vandaag) op een te gekke plek te vinden was samen met Niels! Het nachtje weg had ik gekregen voor m’n verjaardag en Niels kwam met het idee om er een wellness bij te boeken (toen nog niet wetende dat het ruim 30 graden zou worden). Allebei nog nooit gedaan, dus dat zou wat worden… Vandaag neem ik jullie mee naar een nachtje slapen op de Rijsgaardhoeve! En ik denk dat je na het lezen van deze blog en het zien van de foto’s gelijk gaat boeken.

Rijsgaardhoeve

Rijsgaardhoeve is lekker kleinschalig en ligt in Elburg. Er zit een bijzondere wellnessboederij, een Bed & Breakfast en je zou hier ook naartoe kunnen voor zakelijke gelegenheden. Om dit alles te ervaren moet je er eigenlijk zelf naartoe gaan… Maar vandaag zal ik jullie meenemen naar hoe wij dit alles hebben ervaren. Ik schrijf dit dan ook zelf in de auto terug weer naar huis.

Rijsgaardhoeve

WELLNESS.
Zoals ik al zei, nog nooit gedaan. Afgelopen vrijdag was het ook lekker heet, dus ik moest het allemaal maar even zien. Na een vrolijk ontvangst werden we gebracht naar de wellness, waar we de hele middag zouden doorbrengen. Alles werd uitgelegd en Gerda zou ons de hele middag verder begeleiden. Wij begonnen met het boenhok. Met vier verschillende soorten klei mocht je je lichaam inkleuren en dit laten intrekken terwijl er wat stoom de cabine in kwam. Dat stoom vond ik in het begin een beetje wennen (beginneling hè), maar uiteindelijk wel heel ontspannend. En je merkt vanzelf wanneer je klaar bent, want er gaat uit het niets een douche aan waardoor de modder wordt weggespoeld en je mega zacht bent.

Rijsgaardhoeve

Hierna even pauze met een heerlijke smoothie en afkoelen in de zwemvijver. Door naar de hooizolder, waar we ergens in mochten zitten (niet in het hooi, maar dat zat erachter). We werden bedekt met een soort laag papier, behalve onze hoofden. Hier kan je heel erg in gaan zweten, maar dat gebeurde bij ons (gelukkig) niet.
Weer pauze en dit keer werden we heel blij gemaakt met een lekker stukje taart. Gelukkig kregen we elke keer tussendoor ook een groot karaf met water. Als laatste in de kruidensauna waar je zelf de kruiden mocht uitzoeken en die sauna vond ik best heftig (nog steeds nieuw in een wellness hè). Maar ik heb het mooi 15 minuten vol gehouden! Daarna als een gek afgespoeld en weer de vijver ingedoken. Toen werden we nog even blij gemaakt met wat kaas en worst en konden we ons hutje in…

Rijsgaardhoeve

PLAGGENHUT.
Ik heb serieus nog nooit zoiets leuks gezien. Klein, maar super gezellig en alles wat je nodig hebt is er. Alles ziet er heel netjes en nieuw uit bij de Rijsgaardhoeve. De hutjes zijn omringt met weilanden en zijn erg leuk aangekleed. En misschien wel het leukste… Slapen doe je in een bedstee!! Wie wil dat nou niet?! Nadat we heerlijk hadden gegeten (vertel ik straks meer over) hebben we buiten nog even een spelletje gedaan en zijn we daarna gaan slapen. Of nouja, het was die dag heel heet, overal in Nederland dus hier ook. Dus heel erg goed had ik niet geslapen. Al lagen de bedden wel onwijs lekker, daar heeft het niet aan gelegen! Ik was ook alweer vroeg wakker, want ik kon niet wachten op het ontbijt (team always hungry). Dit was ook echt te lekker, alles weg mega vers. Van croissantjes tot zelf gemaakte jam en een lekker yoghurtje met fruit. Alles waar je hart sneller van gaat kloppen zat erin.

Rijsgaardhoeve
Rijsgaardhoeve

ETEN.
Wij zijn ‘s avonds gaan eten bij Da Pietro in Elburg. Niet normaal lekker. Je zit ook super gezellig (wij zaten in de tuinkamer) en dit wil je. Vooraf kregen we al allemaal kleine gerechtjes en een heerlijk broodje en daarna at ik geitenkaas lasagna en risotto (mmm). Ook al zat ik toen al vol, een toetje moet je nooit overslaan. Daar heb ik ook geen seconde spijt van gehad! Het personeel super vriendelijk, de wijn drinkt als limonade, je zit vol en je hebt (waarschijnlijk) nog nooit zo lekker gegeten. Aanrader!

Rijsgaardhoeve

Dus of wij genoten hebben dit weekend? JAZEKER! Alles klopte gewoon. De Rijsgaardhoeve, de mensen die daar werken, de plaggenhut en Elburg is gewoon ook echt een leuke stad (is het een stad? Ik vond het best groot). Zeker een aanrader! Ik zei het toch… Snel boeken bij de Rijsgaardhoeve! De website vind je hier.
Rijsgaardhoeve

Groetjes van ons!
-IK-

No Comments

    Leave a Reply