Pulled Oats
IK Recepten Samenwerkingen

Kokkiekookt: Met Pulled Oats van Gold & Green

23/07/2020

Hey you!

De laatste tijd ben ik een stuk minder vlees gaan eten. Gelukkig ben ik niet de enige en zijn er een hoop mensen die dit ook doen. Het is niet dat ik helemaal geen vlees meer eet, maar niet zoveel meer als voorheen. Dat hoeft ook niet meer, want er zijn een hele hoop vervangers tegenwoordig! Daarom ben ik de samenwerking met Gold & Green aangegaan en mocht ik deze Pulled Oats proberen! Hoe dat beviel, lees je vandaag…

Pulled Oats

Ik ben sowieso niet echt een vleeseter. Tuurlijk vind ik een stukje vlees af en toe wel lekker, maar het is niet dat ik gelukkig wordt van een BBQ of een bord vol met mixed grill. Helemaal niet. Vooral met een bal gehakt moet je niet bij mij in de buurt komen. Het scheelt ook dat ik veel vlees ook gewoon niet echt lekker vind. Als wij een gerecht eten zonder vlees of een vleesvervanger eten, mis ik het ook niet eens! De vegetarische varianten zijn vaak ook nog eens heel erg lekker!

Zo ook deze Pulled Oats van Gold & Green. Heel handig, want ik kreeg er gelijk een kookboek bij. Dit moest natuurlijk gelijk worden geprobeerd en daarom maakten wij (Niels en ik, maar eigenlijk vooral Niels) deze heerlijke risotto uit het boek Oats, Beans & Love. Nou ja, ik sneed alle producten, Niels deed de rest. De avond ervoor zei ik: “Dan maak ik de risotto wel! Waarop Niels zei: “Ja maar dat is wel veel werk hoor, wacht anders maar tot ik thuis ben…” Weten jullie ook gelijk hoe culinair mijn kookkunsten zijn.

Pulled Oats

Wat zijn die Pulled Oats dan? Dat is heel makkelijk… Het is haver, met tuinbonen en doperwten. Per 100 gram bevat het maar liefst 30 gram eiwitten en er zitten lekker geen E-nummers in. Nu nog misschien wel het belangrijkste, het vult ook echt ontzettend! De pan kregen wij net aan leeg en daarna zat ik ook helemaal vol. Daarnaast was het ook nog eens heel lekker en gaan wij zeker nog een ander recept uitproberen.

Daarom ook vandaag geen uitleg over hoe je dit moet maken, ik heb het namelijk niet zelfverzonnen en heb volledig het kookboek gevolgd! Hoe knap is dat? Er stond namelijk één stengel bleekselderij in het recept en normaal zou ik die dan laten zitten, want ja het is er maar één, maar hij zat er toch in!

Pulled Oats

-IK-

No Comments

    Leave a Reply