dansseizoen
Dans

Wat voor dansseizoen was dit dan?!

16/07/2020

Hey you!

Het is alweer eventjes voorbij, maar dit dansseizoen is haast niet in woorden te beschrijven. Toch ga ik het vandaag proberen! Eens even kijken of ik alles nog weet, want er is een hele hoop gebeurd! Wat voor dansseizoen was dit dan?! Een hele gekke, maar uiteindelijk wel een hele leuke.

We beginnen niet heel anders dan normaal. Ik had m’n eigen groepen, verdeeld over drie dagen. Wat wel nieuw was, was dat ik dit seizoen geen dertien maar vijftien groepen les ging geven. Als ik er dertien kon, konden die andere twee er ook wel bij dacht ik heel makkelijk. Al snel kwam ik erachter dat dit toch best wel pittig wat en dat ik hier wel even aan moest wennen. Meer dansjes verzinnen, meer oefeningen maken, meer kinderen lesgeven en dat kostte natuurlijk ook meer energie. Ik ben dan ook nog zo iemand die steeds iets nieuws wil verzinnen en als kinderen twee (of sommigen zelfs drie) keer in de week bij mij dansen, ze een totaal andere les krijgen.

Het begon dus best wel pittig, maar wel echt heel erg leuk. Je krijgt er namelijk ook een hoop energie voor terug. Leuke reacties, blije koppies, daar doe je het toch voor. Al snel begon ik ook wel in de goede flow te komen en had ik snel de wedstrijdmix van de selectie groepen af. Hier hebben we dan ook wedstrijden mee gedaan… Gelijk de eerste wedstrijd gingen we met vier bekers naar huis en dat was echt heel leuk! Dat geeft niet alleen jezelf, maar ook de kinderen een enorme boost! En ook al deden er misschien niet heel veel groepen mee, die bekers hadden we in ieder geval in de pocket. Die nam niemand ons af.

Je maakt steeds weer nieuwe dansjes, soms pak je er wat oude bij… En dan werk je met z’n allen naar de show toe! Achter de schermen zijn we daar al een hele tijd mee bezig geweest. Waar gaat deze plaatsvinden, wanneer, hoe gaan we dat doen? Gelukkig waren we daar al een heel eind mee. Elk jaar steeds iets beter voorbereid omdat je weet wat je te wachten staat. Een hoop besprekingen gehad en je gaat ondertussen dansen afronden zodat ze klaar zijn voor de show. En ik moet zeggen… Dit jaar was ik misschien nog wel trotser dan de jaren daarvoor. Ik had (vond ik zelf) echt wel dit dansseizoen toffe dingen gemaakt! Ook was ik net begonnen aan andere mooie dansen.

En toen… Corona. Alles viel even in duigen. Eerst geen les, toen geen show en ik wist echt even niet wat ik moest. Ik was heel druk bij m’n ouders aan het werk, maar daarnaast moest er natuurlijk ook iets voor de leerlingen gebeuren. Maar wat? Dit was voor iedereen nieuw. Als eerste alle dansjes die we hadden gefilmd (dit duurde echt heel lang bij mij, want ik was ze alweer een beetje vergeten) en daarna langzaam de studio in om nieuwe dansen op te nemen. Maar wat was dit zwaar en heftig, het liefst zie je iedereen in het echt. Dat is ook de beste manier om je passie over te brengen natuurlijk.

Uiteindelijk mochten we naar buiten. Heel fijn!! Super blij om iedereen weer te zien en heel fijn om iedereen weer les te geven en samen te dansen. Maar goed, met keiharde regen kon de les niet doorgaan. Dit was elke dag schakelen en gelukkig hadden wij de optie om binnen ‘Live’ te gaan, zodat de kinderen thuis mee konden doen. Blijer kon je mij niet maken met deze opties. Toen het die week zo heel heet was, konden de lessen helaas niet doorgaan omdat het gewoon niet te doen was. Het asfalt brandde gewoon onder je voeten en dit was niet verantwoord voor ons allemaal.

En dan volgend dansseizoen! Daar moet ook nog aan gedacht worden. Last minute besloten we toch om dit dansseizoen de audities te houden voor selectiegroepen. Dat was die dag dat we nog net niet naar binnen mochten en het keihard ging regenen… De hele middag in die regen dus staan dansen, dat had ook wel weer wat! Of het heel goed is voor je lijf, heb ik m’n twijfels over. De dag daarna mochten we naar binnen en hebben we zo het jaar toch nog een beetje af kunnen sluiten. We mochten zelf weer knuffelen met de kleine kinderen!

Een dansseizoen voor in de boeken, dit zal niemand nooit meer vergeten. Voor het eerst geen show, wie had dat gedacht. Opeens is het dan ook afgelopen, want dan is het zomervakantie. Ik heb nu alleen maar heel veel zin in volgend dansseizoen! Hopelijk gewoon weer ‘normaal’. Al met al heel trots op ons team en heel blij met onze leerlingen! Nu eerst genieten van een welverdiende (al zeg ik het zelf) vakantie!

dansseizoen

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: