dansen
Dans

Ondertussen ben ik voor de eerste keer blijven zitten… En wilde ik alleen maar dansen

18/06/2020

Hey you!

We moeten door. Vorige week vertelde ik alles over mijn weg naar het dansen toe, maar er is meer. De vorige blog zijn we geĆ«indigd met dat ik op zitten blijven stond en mijn moeder opeens kwam met een dansopleiding…

Ik ging dus auditie doen voor de dansacademie. Mega zenuwachtig want ik had echt geen idee. Zoveel en zolang danste ik nog niet, maar ik wist wel dat ik echt heel graag wilde dansen. Nog nooit Klassiek Ballet gedaan, nog nooit Modern en ik moest een solo maken. Voor mij allemaal nieuw. De uitslag was dan ook niet positief. Ik was niet aangenomen en ze adviseerde mij om verschillende dansstijlen te proberen en te werken aan mijn conditie. Ik weer janken. Want eigenlijk wilde ik niet meer terug naar de middelbare school.

Toen moest ik toch keihard m’n best doen op school, zodat ik niet een jaar extra hoefde te leren. Maar ook al deed ik heel hard m’n best en leerde ik echt veel, ik bleef op 0,3 zitten. Weer janken. Niet echt mijn beste jaar dus. Maar als je de titel hebt gelezen, zag je dit misschien wel al aankomen. Nog twee jaar HAVO dus… Wat wel betekende dat ik het jaar erop niet alle vakken hoefde te doen (zoals CKV) en ik dus meer vrije tijd had, meer tijd om te dansen. Die zomer ben ik trouwens als een gek elke dag gaan hardlopen (niet echt best voor m’n rug, maar ik moest werken aan m’n conditie) en na de zomer ben ik Klassiek Ballet gaan volgen.

Dit was in het begin heel erg wennen. Ik moest mezelf in een roze maillot en een strak zwart balletpakje wurmen, maar al snel vond ik het wel heel leuk en het bleek dat ik hier toch ook wel aanleg voor had. Maar natuurlijk had ik soms wat extra aandacht nodig, ik was namelijk op late leeftijd begonnen met Ballet. Daarnaast bleef ik naar Jazz Ballet gaan, volgde ik wat Zumba lessen (niet heel moeilijk, wel gezellig) en deed ik samen met vriendinnen mee aan de talentenjacht en danste ik in de schoolmusical. Lekker veel dansen dus!

Hier werd ik dan ook heel vrolijk van. Het jaar vloog voorbij, kwartjes begonnen te vallen (wat wiskunde en scheikunde betreft) en dit jaar hoefde ik dan ook niet heel hard m’n best te doen voor school. In m’n laatste HAVO jaar nog een tandje erbij gezet en toen wist ik nog steeds dat ik naar de Dansacademie wilde. Ook ging ik op woensdag extra spitzenles volgen (en dit vond ik mega interessant en leuk). Ik deed er alles aan om er de volgende auditie er het beste van te maken. Weer ontzettend gespannen, want ik had echt geen plan B. Ik wilde gewoon niks anders dan dansen.

De dag van de auditie ging goed! Vooral de ballet lessen hadden mij onwijs geholpen en toen ik diezelfde dag te horen kreeg dat ik was aangenomen (YES) werd daarbij verteld dat ze vooral konden zien dat ik veel aan Klassiek Ballet deed. Terwijl ik dit eigenlijk nog maar net aan het doen was. Ondertussen merk ik dat ik alweer heel wat woorden in deze blog heb gestopt dus over het leven op de dansacademie lees je hier. Hier zal ik volgende week ook nog even verder op ingaan want ik denk dat dat het laatste deel van deze serie gaat zijn. Maar je weet het nooit, want deze blog stond ook zo vol!

Meer lezen? Snap ik… Het laatste deel lees je hier!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: