rabarber
IK Recepten

KokkieKookt #8: Heerlijke rabarber

06/06/2020

Hey you!

Er zijn een hoop dingen die ik lekker vind, zoals de meesten van jullie misschien wel al weten… Maar rabarber, daar mag je mij ’s nachts echt wakker voor maken! Het is er natuurlijk niet heel lang (of je moet het uit een potje halen, maar daar doe ik niet aan). Daarnaast is het ook nog super easy om te maken, anders zou ik mij er natuurlijk niet aan wagen! Vorig jaar maakte mijn moeder het nog voor mij, maar ja nu ik niet meer thuis woon heb ik het toch zelf moeten maken… En vandaag deel ik het recept met jullie. Een nieuwe aflevering van KokkieKookt!

rabarber

Wat heb je nodig?
– Rabarber (duh) dit zijn 5 stelen, ongeveer een kilo denk ik
– Klein beetje water
– Klein beetje limonadesiroop (naar keuze)
– Aardbeien
– Eventueel een beetje suiker
– Een pan

rabarber

Hoe maak je het?
STAP 1: Haal lichtjes de buitenkant van de rabarber af (net zoals je bleekselderij schoonmaakt, zodat je geen haren zit te eten) met een mesje.
STAP 2: Snijd de rabarber in kleine reepjes en was dit eerst goed. En als je die rabarber dan snijdt, loopt het water al in m’n mond. Dan komt al die heerlijke geur vrij!
STAP 3: Doe al die reepjes in een pan met een heeeel klein beetje water en zet de op het vuur.
STAP 4: Iets later voeg je toe wat je wil. Ik koos voor wat aardbeien (niet teveel want zonder rabarber zijn die ook lekker), klein beetje limonadesiroop en een klein beetje suiker (zodat anderen het ook lekker vinden, voor mij is het namelijk hoe zuurder hoe beter)
STAP 5: En dat is ook gelijk de beste tip van m’n moeder: Blijven roeren! Heel belangrijk! Omdat er niet veel vocht in zit, kan het snel aanbranden, dus je moet er wel bijblijven.
STAP 6: Als het dan naar je zin is en je hebt echt heel goed geroerd, haal je de pan van het vuur en kan je heerlijk genieten van je eigen gemaakte rabarber!

rabarberrabarber

 

Makkelijker kan niet toch?! Ik leef vaak niet volgens het boekje, maar een beetje op gevoel en dat is hier ook een beetje het geval. Is het te zuur? Gooi je er nog iets zoets bij. Het kan ook zonder suiker, zonder limo of zonder aardbeien, dat is helemaal aan jou! Ik vind het zo in ieder geval heeeerlijk… Maar hoe jij het doet mag je natuurlijk zelf weten. Ik heet dan wel Kok van m’n achternaam, ik ben natuurlijk geen sterrenchef, maar zo kunnen jullie in ieder geval wel rabarber maken!

rabarber

Ps. Wel blijven roeren hè!

-IK-

rabarber

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: