aan de TikTok
IK Persoonlijk

Wat een shock! Mevrouw Kok aan de TikTok

14/05/2020

Hey you!

Het was even een welles nietes spelletje. Maar nadat ik een hoop van m’n leeftijdsgenoten overstag gingen, besloot ik maar met hun mee te gaan en werd het een welles. Vandaag leg ik het je uit… Hoe, wat en waarom? Mevrouw Kok aan de TikTok. Want stiekem is het toch wel heel leuk.

Wat is TikTok eigenlijk?
Dat weet ik zelf ook nog niet helemaal. Maar ik zal je mijn beleving vertellen. Het zijn in ieder geval allemaal filmpjes. Filmpjes op geluiden of liedjes die je zelf kan verzinnen of kan overnemen. Een beetje de Dubsmash van mijn tijd. Als je zo’n filmpje hebt opgenomen (inclusief effecten en alles), plaats je deze en dan wachten op de likes en de views. Zo kan je zelf filmpjes zien van mensen die je volgt maar ook van mensen waarvan TikTok denkt dat je ze leuk vindt. Er zitten ook dansjes bij die iedereen nadoet, maar ik bedenk ze natuurlijk liever zelf!

Het is al een beetje oud nieuws geloof ik, dat TikTok. M’n leerlingen doen het in ieder geval al een tijdje en ik heb zelfs per ongeluk wel eens aan een filmpje meegedaan. Nu ik m’n leerlingen niet kan zien, niet met ze kan dansen, dacht ik: Weet je wat! Zo kan ik ze nog een beetje zien, zie ik ze dansen en zien ze mij ook nog een beetje… En dat vind ik heel leuk! Dat is eigenlijk de hoofdreden dat ik nu aan de TikTok ben. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het ook wel een beetje verslavend werkt.

Na het plaatsten van m’n eerste filmpje kreeg ik al gelijk reacties van wat leerlingen en daar werd ik heel blij van! Niet dat ik heel veel van die filmpjes plaats, maar ik maakte er eerst een sport van om elke dag zo’n filmpje te plaatsen. Nu alleen als ik zin en tijd heb… Maar je kent mij. Fanatiek en ik doe iets helemaal of gewoon niet. Gelukkig ben ik ook een beetje creatief en maakte ik een filmpje waar al zo’n 70.500 mensen naar hebben gekeken met zo’n 3500 likes, wat ik best wel veel vind voor een nog niet eens een maand bezig met TikTok. M’n leerlingen vonden dat trouwens ook.

Dan merk je dat kinderen wel echt alles zeggen en geen blad meer voor de mond nemen. Mijn filmpje gewoon gezellig en leuk bedoelt wordt niet door iedereen gewaardeerd. Ik kreeg niet alleen hele leuke reacties maar ook kinderen die er niet echt om konden lachen. Dit zeggen ze dan ook gewoon zonder schaamte! Ik maak mij daar natuurlijk niet zo druk om… Maar ik had al gelijk een kolonie danskinderen die dit niet zomaar voorbij lieten gaan. Wie er aan hun juf zit, zit aan hun! Dat doet mij stiekem dan wel heel goed, alleen liever houden we het gewoon gezellig!

Ik denk dan ook dat m’n liefde voor TikTok niet voor altijd zal zijn. Als ik straks eindelijk al m’n lessen weer mag geven, heb ik er waarschijnlijk niet eens tijd meer voor! Wel heb ik beloofd om met wat groepen zo’n filmpje te maken, dus hopelijk kunnen we dat snel doen. Voor nu is mevrouw Kok gewoon nog even aan de TikTok. Als het maar gezellig blijft dan!

Wil je ook genieten van mijn mooie filmpjes? Klik dan hier!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: