ontspan IK
IK Weetjes

Weetje: Van deze dingen ontspan IK, een beetje!

07/05/2020

Hey you!

Zoals de meesten van jullie misschien wel weten ben ik net als velen anderen lekker druk. Nu vind ik druk een beetje stom klinken, want wie heeft het tegenwoordig niet druk?! Laten we her erop houden dat ik altijd genoeg te doen heb en dat ik die dingen ook zeker opzoek. Stilzitten is niks voor mij (en ook niet goed voor m’n rug). Van een dag alleen thuis zijn word ik gek en ik sta altijd te springen voor leuke dingen. Maar heel eerlijk, af en toe moet je wel. Moet je wel even relaxen, om jezelf te sparen… En van deze bezigheden ontspan IK, een beetje!

Sporten.
Hier heb ik het eigenlijk altijd over, dus dit is niks nieuws. Ik doe het ook gewoon graag, voor m’n ontspanning en omdat ik mij er goed door voel. Vooral nu, als je elke keer het ’slechte nieuws’ krijgt dat de sportscholen nog niet open mogen… Het is voor mij een uitlaatklep. Lekker muziekje op door de speaker of door deze oortjes en gewoon keihard knallen. Maar ook verschillende lesjes ben ik weg van. Het liefst zou het ik de hele dag door doen, maar het moet lichamelijk natuurlijk wel vol te houden zijn!

ontspan IK

Heet.
Dat klinkt misschien gek maar ik vind heet gewoon fijn. En dan heb ik het niet over heet eten. Heet douchen is zo chill. Het maakt niet uit of het buiten warm is, de douche gaat na een paar minuten steeds een beetje heter totdat ik er niet meer onderuit wil. Sowieso vinden m’n spieren het ook heel fijn (of tenminste dat denk ik). Maar ook onder een dekentje op de bank kan ik echt genieten. Eigenlijk kan ik niet meer zonder. Dan het liefste ook nog m’n nieuwe badjes (thanks zusje) erbij aan en ik ben helemaal gelukkig en ontspannen.

Kleuren.
Het klinkt misschien heel kinderachtig en misschien is dat het ook wel. Maar dat maakt mij vrij weinig uit. Ik denk dat ik dit een zo’n beetje in m’n hernia tijd heb uitgevonden. Toen was het kleurboek voor volwassenen ineens helemaal populair. Lezen is niks voor mij, dus ik nam een kleurboek mee op vakantie! Kleuren op nummer is ook echt een aanrader en nu ben ik bezig in dit mooie boek. Ideaal om mij stijl te krijgen en voordat de één af is, ben ik alweer met de volgende begonnen…

ontspan IK

Telefoon.
Het klinkt heel stom maar er zijn ook dingen op m’n telefoon waardoor ik een beetje ontspan. Dat is bijvoorbeeld door online te winkelen (niet goed voor de portemonnee, wel heel leuk). Maar ik kan ook m’n hele winkelmandje vol hebben en hem daarna gewoon weer leeggooien omdat ik toch niet echt iets nodig heb. Daarna word ik ook heel blij van het spelletje Mario Kart (Niels en m’n zusje delen deze liefde). Al vraag ik mij af of het echt ontspannen is… Maar ik kan ook lekker lang op Instagram zitten, nu tegenwoordig op Tiktok of de Shitty Diary van Nienke Plas kijken.

Zon.
Dit is iets nieuws. Meestal deed die zon mij niet zoveel en bleef ik lekker binnen (onder m’n dekentje). Maar nu als de zon er is en ik heb een uurtje vrij, ga ik naar buiten! Heerlijk in onze tuin met eventueel iets erbij, want ja alleen stilzitten en niks doen kan ik niet zo heel goed. Maar echt, hier geniet ik zo erg van! Wordt m’n bleke hoofd ook nog een beetje bijgekleurd en als ik niet oppas zijn m’n armen zo rood gekleurd. Toch beter moeten insmeren dan.

ontspan IK

Dit zijn de vijf hoofddingen die ik nu even kan verzinnen. Natuurlijk vind ik het ook heerlijk om op de bank Netflix te kijken, al moet ik toegeven… Vaak is één aflevering voor mij genoeg en ga ik daarna weer wat anders doen. Of het moet echt heeeeel spannend zijn! Kriebelen door m’n haar of op m’n rug daar ontspan IK ook erg van (het liefst zit ik de hele dag bij de kapper zonder dat ze m’n haren knipt) en er zullen vast nog wel heel veel andere dingen zijn die ik nu vergeet…

Hoe zit het met jou? Van deze dingen ontspan IK, een beetje! Zit er ook voor jou iets tussen?!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply