liefde voor eten
IK Weetjes

Dit moet je weten: Mijn grote liefde voor eten

30/04/2020

Hey you!

Zoals de meeste van jullie wel weten, heb ik een grote liefde voor eten. Het maakt niet zoveel uit hoe of wat, voor iets lekkers vind ik altijd wel in m’n buik een groot gat. Dus dankzij het nichtje van Niels heb ik dit blogje geschreven en zullen we samen dit eet avontuur beleven.

ONTBIJT.
Eigenlijk ontbijt ik altijd hetzelfde met wat kwark en muesli erin, maar ’s ochtends heb ik in alles wel zin. Ik ben niet zo’n typ dat in de ochtend niks kan eten, ik word soms zelfs wakker van de honger, dus m’n ontbijt zal ik nooit vergeten. Maar ook van een uitgebreid ontbijt ben ik zeker niet vies. Lekker tulband, suikerbrood of afbakbroodjes gaan erin als kattenpies (niet dat dat lekker is, maar het rijmt dus doei). Naar Pasen of Kerst kijk ik altijd uit, een hele tafel vol met eten als ontbijt… HONGER schreeuw ik dan luid.

FRUIT.
Als De dochter van de groenteboer gaat fruit er altijd wel in, er zijn dan ook weinig fruitsoorten met een grote min. Als de bananen thuis op waren werd ik kwaad, dan was ik echt tot alles in staat. Maar ook houd ik van blauwe bessen, bramen, mango en ananas, een beetje het luxe soort, alleen voor die bananen pleeg ik zo een moord (dat is niet helemaal waar maar ik eet ze wel bijna elke dag). Gele kiwi’s, appels, mineola’s en zure mandarijnen vind ik super chill, die kan ik de hele dag wel eten als ik wil.

LUNCH.
Als lunch eet ik vaak een paar sneetjes brood met iets erop, vooral appelstroop vind ik de laatste tijd echt top. Maar ik ben ook niet vies van lekker hagelslag of pindakaas, dat is ook echt baas. Ook vind ik sla erg lekker om tussen de middag te eten, al zal ik dat niet zo snel eten als we gaan daten. Sla gaat namelijk alle kanten op en netjes eten gaat niet echt, vooral als het tussen je tanden zit is dat natuurlijk super slecht. Dus geef mij maar een broodje met het een of ander, snel afsluiten dit hoofdstuk voordat ik hierin verander.

SNOEP.
Vroeger was ik echt een snoepkont, eigenlijk nog steeds wel… Alleen ben ik nu een iets dunnere en sportievere Isabel. Van zure matten loopt het water in m’n mond, dan ga ik bijna kwijlen als een hond. Chocolade met alles erop en eraan, winegums, napoleons of eigenlijk alles wat zoet is, niks is te gek. Wil je het kwijt? Stop het dan maar in Isabella’s bek (staat niet zo netjes, maar ook dit rijmt zo lekker). Ook chips vind ik erg lekker en koekjes zijn ook erg lekker, alleen voor snoepjes zou ik hem echt zetten, m’n wekker.

DINER.
Veel lust ik wel, maar zeker niet alles vind ik top. Bij een bal gehakt, gekookte andijvie, witlof, spruiten, gekookte aardappels, rode pastasaus zeg ik namelijk wel stop.Met zoete aardappel maak je mij heel erg blij, of de stoofschotel van mama met prei. Sinds kort ben ik ook gek op alle soorten soep en die tomatensoep van papa neem ik snel even onder een loep. Maar ook patat, pizza, sushi en pannenkoeken vind ik zeker niet slecht, het liefst eet ik dat iedere dag, maar dat kan niet echt. Tuurlijk kan het wel, maar het is niet echt slim, dan moet ik een keer extra naar de gym. Bonen, broccoli, raapstelen en hutspot eet ik ook zonder te zeuren, word ik wel blij van, al die kleuren. Ik ben vanuit erg verwend om veel groentes te eten, die moet ik dan ook niet vergeten…

ALS LAATSTE.
Gek op verjaardagen en taart. Toastjes met kaas vooral in de maand maart. Maar voor augurk met ham mag je mij echt wakker maken, daar zal m’n hartslag van omhoog raken. Ook maak ik graag bananenbrood, het liefst lekker groot. Tompoucen zijn ook echt wel m’n favoriet, met Koningsdag vergeten we die zeker niet. Soms gaan alle remmen helemaal los en dan ben ik ook echt de klos. Daarom probeer ik nu zoveel mogelijk normaal te doen en op m’n eten te letten, zodat we niet helemaal gaan moddervetten. Maar heel eerlijk, eten is toch gewoon echt de bom, over mijn liefde voor eten praten is echt niet stom.

Dus hierbij deze mijn liefde voor eten blog, ik vond hem best goed gelukt. Jij ook toch?!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply