wat IK eet op een dag
IK Persoonlijk Recepten

Wat IK eet op een dag

09/04/2020

Hey you!

Deze blog stond al een tijdje op de planning. Maar ik had er gewoon geen tijd voor! Nu hebben we ook niet zoveel tijd, maar wel zin om deze blog te maken. Afgelopen dinsdag heb ik dan voor een keer van elke maaltijd foto’s gemaakt en deze bijgehouden in een voedingsapp. Vandaag kom je dus te weten wat IK eet op een dag! Ik drink daarnaast natuurlijk ook… Eigenlijk bijna alleen maar water of thee, alleen vandaag nog een klein glaasje ice tea bij m’n laatste maaltijd.

ONTBIJT.
Eigenlijk ontbijt ik al een paar jaar hetzelfde en dat bevalt prima. 250 gram magere kwark met een gezondere muesli en een iets minder gezonde. Daarover een klein beetje honing. Van papa had ik die dag ervoor een paar rijpe aardbeien meegekregen, dus die gooide ik hier door! Erg lekker en een goed begin van de dag. Daarnaast begin ik ook elke dag met wat vitamines (vooral in deze tijd).

wat IK eet op een dag

TUSSENDOOR.
Als ik in de groentewinkel werk neem ik dit vaak als m’n tussendoortje. Anders rammel ik namelijk van de honger voordat het lunchtijd is. Hiermee zing ik het een hele tijd uit. Eiwitrepen zijn dan ook één van m’n favoriete tussendoortjes daarom schreef ik er ook al eens een blog over. Het vult, het is lekker en ik heb m’n dagelijkse dosis chocolade binnen.

wat IK eet op een dag

LUNCH.
Vier volkoren broodjes. Twee met appelstroop en twee met kipfilet met een beetje mosterd. Kipfilet zonder iets vind ik namelijk saai. Misschien eet ik nog wel liever sla tussendoor (daar doe ik ook iets langer over), maar in de winkel eten eigenlijk altijd even snel tussendoor. En brood is trouwens ook gewoon heel lekker.

wat IK eet op een dag

TUSSENDOOR.
Een dag geen banaan, is een dag niet geleefd. Echt bijna elke dag eet ik een banaan. Ik kon ook echt wel boos worden als er bij m’n ouders vorig jaar geen banaan meer in huis was. Ik zorg er dan dus ook voor dat deze genoeg in huis zijn en dat ze niet te groen zijn. Dat vind ik smerig. Als laatste tussendoortje wat IK eet op een dag zijn twee wortels. Vult lekker en gezond!

wat IK eet op een dag

wat IK eet op een dag

 

DINER.
Vegetarische paella. In onze vakantie op Marbella hebben we kennis gemaakt met paella dus toen we deze variant zagen, moesten we hem proberen! De rijst is misschien niet zo gezond die erdoor moet, maar het is wel echt heel lekker! Verder allemaal verse groentes erdoor.

wat IK eet op een dag

ALS LAATSTE…
De laatste van wat IK eet op een dag. Ik begin en eindig (bijna) altijd met een bak kwark. Vaak alleen magere kwark met een klein beetje honing, als ik nog honger heb doe ik er nog een beetje muesli doorheen… Ik moet namelijk niet met honger naar bed gaan, want dan word ik namelijk ’s nachts wakker van de honger (heb ik van m’n vader).

wat IK eet op een dag

Ik weet natuurlijk niet hoe jullie het vinden, maar ik vond het best leuk om te doen! Met de app: Food heb ik alles bijgehouden en ik zat rond de 2000 calorieën. Nu moet ik erbij zeggen dat ik veel beweeg op een dag, dus kan ik ook iets meer eten dan de gemiddelde Nederlander. Voeding is een lastig iets omdat het voor iedereen anders is. Voor mij werkt dit, maar voor jou werkt misschien iets heel anders en is dit wel teveel of te weinig! Neem daarom nooit iets klakkeloos over! Dit is in ieder geval wat IK eet op een dag.

-IK-

2 Comments

 • Reply
  Cafe du jour
  15/08/2022 at 10:40

  Hey Isabella, wat een leuk inzicht in hoe jij op een dag eet, ziet er allemaal lekker en gezond uit. Groetjes, Anne.

  • Reply
   isabellakok
   15/08/2022 at 18:45

   Hoi Anne,
   Dankjewel voor je reactie! Leuk om te lezen!

Leave a Reply