Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #61: Nu overal en altijd BodyPumpen!!

06/04/2020

Hey you!

Qua sporten best een goede Fit met IK week. Ik word steeds creatiever, we beginnen een eigen home gym te creëren en daar word ik heel blij van. Nu kan ik namelijk BodyPumpen wanneer ik wil! Alleen na de eerste keer kon ik even drie dagen moeilijk lopen…

MAANDAG: Barre
Na nog een rare Fit met IK week waar best veel vermoeidheid kwam kijken, wilde ik toch blijven sporten. Of in ieder geval wat doen. Les Mills Barre is niet heel heftig, maar ik krijg er wel heel veel energie van en het duurt maar een half uurtje. Dus na het eten koos ik hiervoor en inderdaad, het deed mij erg goed. Na een dag in de winkel ben je eigenlijk de hele dag bezig met het virus. In je eigen huis ben je (hopelijk) veilig en met iets doen wat je heel leuk vindt voel je je toch weer goed.

Fit met IK

WOENSDAG: BodyPump
Ik wilde eigenlijk dinsdag ook iets aan sport doen, maar dinsdag avond zaten we de hele avond in de auto om m’n eigen BodyPump barbell op te halen! Nu kan ik dus overal en altijd BodyPumpen en dat maakt mij heel gelukkig. Woensdag dus meteen uitgeprobeerd, het is alleen een beetje jammer dat als je het even niet doet (lees bijna drie weken) je lichaam wel weer heel erg moet wennen. Trillende benen, mega zwaar, super veel zweet, maar vooral echt heerlijk. Van drie keer in de week naar nul is namelijk wel een grote overgang. Nu kunnen we dat weer lekker opbouwen!

Fit met IK

DONDERDAG: Kracht & Wandelen
Een lesje Sh’Bam stond eigenlijk op de planning, maar na de eerste vijf minuten kon ik niet heel goed m’n aandacht erbij houden, dus toen ben ik maar wat oefeningen gaan doen met de gewichten die we hebben. Dat worden er steeds meer en wij zijn nu een kamer aan het omtoveren in onze eigen gym. Erg leuk en vooral erg motiverend! ’s Avonds sprak ik met een vriendin af en liepen we bijna een uur buiten. Het plan was eigenlijk om iets langer weg te blijven maar toen we de eerste regendruppels voelde zijn we toch maar weer terug gegaan voor een kopje thee (of twee). Wel had ik hier al mega veel spierpijn in m’n benen en dat hield nog een dag of twee aan…

Fit met IK

ZONDAG: Kracht
Yes! Onze eigen gym wordt steeds meer uitgebreid en vandaag was de grote test. We bouwden een schema van de sportschool om naar een schema met dingen die we hier allemaal kunnen doen. Opwarmen met een paar Tabata’s (cardio oefeningen en buikspieren) en daarna wat supersets met de barbell en losse gewichten. Lekker zwaar weer na zo’n lange tijd maar dit gaan we heel snel weer doen!

Fit met IK

Ik moet toegeven dat ik aan het einde van de Fit met IK week wel extra vermoeid ben en dan heel graag wil trainen maar ook wel een beetje moet toegeven aan die vermoeidheid… Dus dat dan maar verstandig doe. Zo houden we dit namelijk het langste vol! Nu alleen nog de taartjes enzo laten staan, dan gaan we helemaal sprongen maken…

Fijne week allemaal!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: