klein beetje geluk
IK Persoonlijk

Schrijf je mee? Een klein beetje geluk

26/03/2020

Hey lieve you!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het is geen makkelijke tijd nu. We zitten er allemaal in en iedereen wil er graag uit. Ik ook. Ik mis m’n eigen ritme, m’n eigen werk en alle lieve mensen om mij heen. Aan de andere kant merk ik op sommige momenten nog meer liefde en kan ik meer genieten van de kleine dingen. Die dingen moeten we koesteren en die dingen gaan we (of in ieder geval ik) opschrijven. Een klein beetje geluk.

Het ene moment gaat het goed, het andere moment helemaal niet. We zitten nu nog maar in de tweede week en die is nog niet eens voorbij. We moeten er het beste van maken… Maar al die beste dingen wil je graag met iedereen delen. Je wilt mensen knuffelen, je wilt naar mensen toe en zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor onze eigen gezondheid maar ook die van anderen doen we het niet. We nemen afstand, we blijven binnen (hoop ik). En dat gaat vaak helaas tegen je gevoel in.

Dus vanaf nu schrijven we elke dag één ding (of hopelijk wel meer) op waarvoor je dankbaar bent, wat jou gelukkig heeft gemaakt en waardoor je het stomme virus even bent vergeten, een klein beetje geluk dus. Want wij kunnen dit (we moeten wel) en met z’n allen komen we hier sterker uit. Ook al lijkt het nu een hele slechte film, ik hoop toch echt dat deze uiteindelijk goed zal aflopen. Ik zei van de week al tegen een vriendin: “Het liefst wil je nu lekker op vakantie om te ontsnappen van deze ellende, maar ook daar is deze ellende, het is overal…” En de grenzen zijn dicht, dus het werd sowieso een moeilijk verhaal.

klein beetje geluk

Aan het einde van deze ellendige periode hoop ik dan dat we een hele lijst vol hebben met en klein beetje geluk (of een heleboel). Misschien is het een kaartje wat je hebt gekregen, het zonnetje wat door is gekomen, een spelletje wat je hebt gewonnen of iets lekkers wat je hebt gegeten. Volgende week kom ik hierop terug, dan lezen jullie hoe mijn week met een klein beetje geluk was. En ja, misschien had ik hier al eerder mee kunnen komen, maar ik kwam gisteren pas op dit geweldige idee.

Want lieve mensen, laten we het positief houden. Laten we een beetje lief zijn voor elkaar. We zitten hierin met z’n allen. Voor iedereen is er iets wat is weggevallen, iets wat ze nu even moeten laten en iedereen gaat hier op haar/zijn manier mee om.

Daarom… Schrijf je mee? Een klein beetje geluk! Dat moeten we koesteren.

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: