Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #59: Van voeten pointen tot rondjes rennen

23/03/2020

Hey you!

Het is een gekke tijd, het was een gekke Fit met IK week en hele andere dan de vorige. Naast het keihard werken wilde ik wel nog graag blijven sporten. Normaal geef ik namelijk ongeveer 20 lessen in de week en sta ik zeker twee keer in de sportschool. Nu dat allemaal is weggevallen moet ik toch iets! Ik probeerde al heel wat dingen uit en voor volgende week staan er ook al wat dingen op mn lijstje. Welke dat zijn? Lees je hier onder!

DINSDAG: BodyJam
Nu ik even geen lessen kan geven, volgen we ze maar thuis! Ik moest toch de nieuwe BodyJam in m’n hoofd krijgen en dit lijkt mij een goede manier. Dus toen ik klaar was met werken gelijk maar even m’n laptop aangezet. Al moet ik toegeven dat het eerste half uurtje beter ging als de laatste… Heb ik toch weer even lekker gedanst!

Fit met IK

WOENSDAG: Hardlopen
Het is dat ik voor het eten al m’n sportkleding had aangedaan anders was het er waarschijnlijk niet van gekomen. Maar Niels en ik hadden afgesproken om hard te lopen en ik stond alweer te springen. Niet veel hardgelopen in m’n leven, maar daar hebben we verandering in gebracht. Respect voor de mensen die dit zoveel doen en kunnen. In het begin had ik echt moeite met m’n ademhaling en ook een beetje met het tempo van Niels, maar ik wilde mij natuurlijk niet laten kennen. Waarom doen mensen dit? Oh wel mooie natuur! Hoe houd je dit het beste vol? En ja nu gaat het goed! Waren zinnetjes die door m’n hoofd spookten. Er ging opeens een knop om en toen ging het best wel lekker. Het voelde alleen alsof ik als zo’n half rennend eendje achter Niels aan ging. Wie weet krijg ik hem nog een keer zo ver!

Fit met IK

DONDERDAG: WOD
Via CrossFit van m’n sportschool stonden er al een aantal WOD’s op Instagram. Ik besloot om er maar eentje uit te proberen. Het duurde niet zo lang (deze 20 minuten) dus voordat ik weer moest werken vond ik het wel even fijn om even te sporten. Ik deed drie oefeningen (V-ups, thrusters en burpees) elke een minuut lang en dat tot de 20 minuten vol waren. Best veel zweet en vermoeidheid kwam daarbij kijken! In het begin denk je nog dat het een makkie is en dat het veel te makkelijk is. Maar na een rondje of twee denk je daar heel anders over.

Fit met IK

ZONDAG: Les Mills Barre
YES! Via Amstelhof (m’n sportschool) kan ik alle Les Mills lessen doen en volgen! Een hele grote uitvinding omdat je bij veel lessen niet veel materialen nodig hebt. Daarnaast doe ik heel veel lessen ook heel graag maar heb ik vaak de tijd niet om deze te doen of ze worden niet gegeven. Zondag ochtend deed ik een lesje Barre en wat is dit toch een fantastische les! Heerlijk en het viel mij nog niet eens tegen. Op m’n lijstje voor volgende Fit met IK week staan: BodyAttack, BodyCombat en BodyBalance. Ik ben benieuwd of we dat allemaal in de volgende Fit met IK week kan proppen!

Fit met IK

Wat voor workout deed jij thuis?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply