quinoa salade
IK Recepten

KokkieKookt #5: Een lekkere quinoa salade als lunch

06/02/2020

Hey you!

Meestal at ik snel even een broodje tussendoor. Snel inderdaad, want dat brood was zo op. Dat snel eten heb ik ook wel een beetje vanuit huis meegekregen, want ik ben niet de enige in de familie. Niels en ik waren wel eens benieuwd wat er gebeurd als we dat brood omruilen voor een andere lunch. Twee weken geleden zijn we ermee gestart en ik moet zeggen dat het goed in de smaak valt! Ik doe nu in ieder geval langer over m’n lunch, vind dit ook echt lekker en het is nog gezond ook! Vandaag deel ik m’n favoriete quinoa salade met jullie.

Wat heb je nodig?
– 75 gram quinoa
– 75 gram gemengde sla
– een kwart komkommer
– een gekookt ei
– een kwart mango
– 50 gram gerookte kipfilet
– twee eetlepels dressing

quinoa salade

Wat moet je doen?
STAP 1: Kook de quinoa en laat deze afkoelen
STAP 2: Snijd alle ingredi├źnten in gewenste grootte
STAP 3: Als de quinoa afgekoeld is, doe je hier de sla bij en ga je het eten, doe je ook de toppings erbij.
STAP 4: Klein beetje dressing erover en smullen maar!

Dit vind ik de lekkerste combi, maar het kan natuurlijk ook anders… Met bijvoorbeeld snoep tomaatjes, feta kaas. olijven, avocado, paprika, eigenlijk alles wat je lekker vindt. Nu zal ik er niet teveel doorheen gooien want dan wordt het iets minder gezond. Ik vind vooral dat het met de quinoa ook goed vult, want dat is voor mij zeer belangrijk!

quinoa salade

Wij hebben van die handige salade bakjes waar je het al in kunt voorbereiden. Daarom kook ik ook vaak quinoa voor vier keer, zodat je dat niet elke dag hoeft te koken. Soort van meal preppen dus, zoals we dat tegenwoordig noemen.

Hebben jullie wel eens een quinoa salade gegeten? En wat mag er dan niet ontbreken? Hier trouwens nog meer tips voor salades.

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: