schrijf het eruit
IK Persoonlijk

M’n hoofd zit vol, dus ik schrijf het eruit

30/01/2020

Hey you!

Je begint met schrijven in groep 3. Of tenminste, ik wel. Daar begin je met een aantal letters, van die letters maak je woorden en dat worden uiteindelijk hele zinnen. Dat probeer je tenminste. In oude agenda’s van m’n vader (waar hij niks in schreef) maakte ik van die zinnen zoals: “ik zit in groep 3 en heb juf betty” en “mark is een koe”. Hoofdletters leer je pas in groep 4 hè. Daarin maakte ik ook selfverzonnne teelefonumers zoals: 0123456789, maar dat terzijde. Geen idee waarom Mark een koe is trouwens, dat blijft een vraag zonder antwoord.

Dan begin je steeds meer te schrijven omdat het moet maar vooral omdat je het ook wel te gek vindt dat je het kunt. Toen mijn oma overleed heb ik daar een aantal gedichten over geschreven en dat ging mij (dacht ik) zo goed af dat ik ook over andere dingen schreef. Zoals bijvoorbeeld over m’n cavia die ik toen die tijd had. Dat klonk dan zo: “Mijn cavia is een heel lief beest, de liefste dat er is, ik hou van haar het allermeest, veel liever dan een vis.” Beetje lullig voor die vissen die ik na m’n cavia had, maar toen was ik al gestopt met m’n gedichten album.

Als je dan op de middelbare school een werkstuk moest schrijven, werd ik iets minder gelukkig. Want dat moet en daar hield en houd ik niet zo van. Sowieso was de middelbare school voor mij een minder succes, ik wilde eigenlijk alleen maar tekenen. Al moet ik zeggen dat ik samen met m’n beste vriendinnetje voor het profielwerkstuk samen een boek heb geschreven. Daar begon het van mij af schrijven denk ik al een beetje. Ik kon het overleiden van m’n oma maar moeilijk verwerken en zo had ik het allemaal op papier, want hier ging het boek dan ook over.

Op de dansacademie hoefde ik eigenlijk niet zoveel te schrijven, niet zoveel te leren. Dat was voornamelijk heel veel dansen natuurlijk! Gelukkig heb ik m’n liefde voor schrijven teruggevonden en dat brengt ons hier. Mijn eigen blog waar ik over van alles schrijf. Alles wat ik wil op mijn manier en wanneer ik wil. Soms zit m’n hoofd vol, dan schrijf ik het er gewoon uit. Of dat nu gaat met een verhaaltje als dit of met het maken van een lijstje. Ik vind het allemaal leuk!

Daarom maak ik ook boodschappenlijstjes, schrijf ik soms op wat ik die dag gedaan wil hebben, wie ik nog allemaal moet mailen en staat m’n agenda vol. Waarom die lijstjes? Omdat ik anders als een kip zonder kop door de supermarkt ren. Chagrijnig omdat ik de helft niet meer weet. Dan weet ik dat ik nog iets moet doen of moet halen, word ik afgeleid en ben ik het alweer kwijt. Vaak als ik mij iets te binnen schiet, doe ik ik het ook gelijk. Maar dat betekent ook dat m’n hoofd bijna de hele dag aanstaat. Dit even doen, dat even doen.

Dus…Als je hoofd vol zit, schrijf het eruit! En dat kan ik iedereen aanraden. Een heel verhaal over van alles en nog wat. Maar dat vind ik stiekem misschien nog wel het leukste. Wat vinden jullie?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: