Een half jaar in ons huis
IK Persoonlijk

Een half jaar in ons huis!

23/01/2020

Hey you!

Een half jaar in ons huis… Koken doen we veel en vaak, gelukkig is het dan ook lekker van smaak. Ik heb alleen een paar keer een groentetaart verpest, had ik teveel groentes in gedaan dus dan was een broodje pindakaas ook best. Aardappels in de airfryer of lekker koken en bakken, alle producten vers, gelukkig niet uit van die smerige zakken. Groente en fruit krijgen we genoeg binnen en met al die van ons kookboeken is er nog genoeg te verzinnen.

Een half jaar in ons huis… De meeste planten leven nog, maar er zijn er ook een paar overleden, de laatste is dan ook nog niet eens zo lang geleden. Want wist ik veel dat cactussen en vetplanten niet elke week drinken nodig hebben, dat ze dan alleen maar eerder geen verlebben (is geen woord maar boeien). Elke maandag gaf ik elke plant evenveel water, dat was dus teveel maar daar kwam ik achter… Later. Onze kerstboom is allang uit huis, dat gaf alleen maar meer extra rotzooi thuis.

Een half jaar in ons huis… De wasmachine draait, de droger doet daarna z’n werk en van al dat traplopen wordt je alleen maar heel sterk. Lekker opvouwen met een leuk muziekje aan en er is eigenlijk nog niks echt misgegaan. Nog niks verkleurd, nog niks gescheurd alleen om de stank van vieze sportkleding wordt soms gezeurd. Soms hangt de was wel een week of twee, dan wordt het lekker droog en neem ik het een andere keer wel mee.

Een half jaar in ons huis… Om alles schoon te houden is best een taak, ik dacht dat dat iets minder moest, maar dus best wel vaak. Anders vliegen de stofwolken om je heen en ik kan trouwens ook goed overweg met de zeem. Stofzuigen, dweilen ik vind het allemaal wel oké en gelukkig helpt Niels daar ook een handje in mee. Vooral als er mensen langskomen alles nog even spik en span, als ze dan weggaan languit op de bank, dat is wel het plan. Die bank is gelukkig groot genoeg voor een heleboel mensen, maar wij liggen er graag met z’n twee, verder niks te wensen.

Een half jaar in ons huis… Boodschappen doen we vaak samen met z’n twee, helaas gaat er vaak meer dan op het lijstje staat mee. Vooral de eerste keer was het niet normaal, maar onze voorraadkast begon dan ook helemaal kaal. Dan kom je er achter dat je samen toch best veel eet, dat was alleen iets dat m’n moeder al een tijdje weet. Snel in de winkels voorbij de lekkere dingen lopen, in de hoop dat we het daarna ook niet gaan kopen. Brood bij de bakker, groente bij papa en kip bij de polier, daar kom ik elke week weer met veel plezier.

Een half jaar in ons huis… Samen gaat het gelukkig heel erg goed, (bijna) alles mag en niks moet. Veel mensen vragen of we dan lekker veel ruzie maken, maar alleen als Niels z’n troep niet opruimt kan hij mij een beetje raken. Gelukkig zijn we allebei niet perfect en is er altijd wel wat, en kunnen we naast al deze dingen ook nog gezellig samen op pad. Er zijn wel even een hele hoop taken bijgekomen, maar met zo iemand naast mij, daar zal iedereen wel van dromen (slijm slijm).

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: