3 dingen afgesproken
IK Weetjes

Weetje: Deze 3 dingen heb ik met mezelf afgesproken

31/10/2019

Hey you!

Na een weekje vakantie heb ik altijd weer gewoon zin in normaal. Normaal eten, normaal drinken in een normaal ritme. Daar ga ik toch het beste op. De eerste paar dagen vakantie was mijn buik toch ook een beetje van slag. Opeens geen eiwitrepen meer, en vooral dat late eten kreeg m’n buik het toch een beetje benauwd van. Meestal knort m’n buik om 12 uur en maak ik m’n broodje klaar. Dat gaat bij de Spanjaarden natuurlijk niet! Daarom heb ik na de vakantie deze dingen met mezelf afgesproken…

#1: Ik eet alleen maar vegetarisch op brood
Er zijn de laatste tijd toch alleen maar nare berichten over de vleeswaren voor op brood. Of tenminste wat ik ervan gehoord heb (ik zit niet dagelijks het nieuws te volgen). Daarnaast vind ik het ook niet eens echt heel lekker, het is meer het gemak. Nu gooien de Spanjaarden overal parmaham over, dus was ik er helemaal klaar mee. Vanaf zondag eet ik dus alleen maar vegetarisch op brood en dat bevalt tot nu toe helemaal prima. Er zijn zat andere opties die ik eigenlijk veel lekkerder vind. Een paar van die opties vindt je hier.

3 dingen afgesproken

#2: Ik drink geen frisdrank meer
Eigenlijk heb ik nooit echt vaak frisdrank gedronken, maar de laatste tijd werd het toch wel steeds meer. Omdat we nog veel bezoek voor ons huis kregen, wil je voor iedereen toch wat in huis hebben. Als ze het dan niet nemen, dan drink je het zelf maar op. Een colaatje op z’n tijd is toch wel erg lekker, al namen we vaak wel de zero variant. Maar nu merkte ik dat ik steeds meer zin kreeg in frisdrank, vooral nadat ik had gesport. Hier wilde ik graag vanaf. Daarom hebben we van het weekend een paar flessen spa rood ingeslagen en heb ik bij m’n vader een peer/appelsap tap gehaald. Gooi dit bij elkaar en je hebt de perfecte combinatie!

3 dingen afgesproken

#3 Ik eet alleen maar gezonde tussendoortjes
De pepernoten liggen weer in de winkel, kerst komt eraan en een chocoladereep moet in één keer op. Alle “ongezonde” dingen liggen niet meer in het zicht en als ik echt heel erg trek heb in iets zoets neem ik vaak een mandarijn of een dadel. Het scheelt dat wij hier ook geen repen chocolade hebben, maar gisteren was ik bij m’n ouders en heb ik bijna het laatste stukje Tony’s in m’n mond gedouwd (sorry mam). Maar ik heb het terug gelegd, want het viel te erg op als de reep opeens weg was…

3 dingen afgesproken

Nu hoop ik dat ik het een hele tijd vol ga houden! De afgelopen dagen zijn in ieder geval heel goed gegaan. Welke 3 dingen heb jij met jezelf afgesproken?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply