patat uit de airfryer
IK Recepten

KokkieKookt #2: Zo maak je de lekkerste patat uit de airfryer!

24/08/2019

Hey you!

Say what?! Schrijft ze gewoon een recepten blog en ook nog over patat! Ja jongens, het is echt waar. Ik ga met jullie de lekkerste recepten en leukste probeersel delen uit onze keuken. Laten we maar een beetje simpel beginnen aangezien we hier allebei even aan moeten wennen. Vandaag de lekkerste patat uit de airfryer. Aflevering 1 van Koken met Kokkie!

Wat heb je nodig?
– Airfryer (duh)
– Aardappelen (Nicola’s)
– Olijfolie

patat uit de airfryer

STAP 1
We beginnen natuurlijk lekker simpel bij het begin. Haal de aardappels uit de zak en was ze. Ik koos ervoor om de aardappels niet te schillen (lekker makkelijk en super lekker). Haal in ieder geval wel een snijplank en een scherp mes uit je keukenkastje, want ook als je de schil eraan laat, heb je die hard nodig. Allereerst snijd je namelijk de aardappels in schijven en vervolgens in repen. Ik ga geen centimeters opnoemen, dat moet gewoon een beetje op gevoel. De één houdt van dikke frieten, de ander van dunne.

STAP 2
Daarna gaan we de patatjes eerst een half uur in water laten verdrinken, mag eventueel ook iets langer. De volgende stap is om ze met een theedoek droog te maken. Waarom eerst nat en daarna droog? Geen idee, doe maar gewoon. Het werkt. Je zult je trouwens misschien afvragen hoeveel patat je per persoon rekent? De meesten zullen zeggen rond de 200 gram, ik vind dat zelf een beetje weinig. Wij gingen zeker naar de 300 gram per persoon. Je moet ten slotte geen honger meer hebben!

STAP 3
Nu mag je alvast de airfryer voor verwarmen op 160 graden. Het wordt ten slotte patat uit de airfryer. In de tussentijd mag je een eetlepel olijfolie over de patatjes heen gieten en zorg je ervoor dat je alles goed door elkaar schudt. Als je niet zo handig bent, is roeren ook een optie.

STAP 4
De airfryer is warm, dan gaat nu het echte werk beginnen. De patatjes mogen erin voor 18 minuten op de 160 graden die je hebt ingesteld. Na de eerste ronde stel je de airfyer in op 180 graden en dan hoeven ze er nog maar 12 minuten in. Na de eerste 6 minuten even checken, goed schudden en dan is het wachten tot het verlossende belletje.

STAP 5
Klaar is Kees! De patat uit de airfryer is klaar. Misschien nog een beetje zout toevoegen, maar dat is aan jou. Als finishing touch nog even afmaken met wat mayo, curry, ketchup of gewoon lekker allemaal. En dan is het smullen geblazen!

Het is misschien niet heel moeilijk, maar het is toch even handig om te weten! Zoveel lekkerder en beter als kant en klare friet. Nu heb ik het alvast even voor je getest, het is goed bevallen dus dan is het nu jouw beurt! Laat je het me weten als het is gelukt? En laat mij dan gelijk even weten wat je van deze blog vindt!

Ik ben in ieder geval blij met deze uitvinding! Op naar nog meer patat uit de airfryer. Misschien een idee om één van deze salades erbij te maken. Eet smakelijk!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: