de dochter van de groenteboer
IK Persoonlijk

De dochter van de groenteboer: Vakantie Special

08/08/2019

Hey you!

We kunnen er lang omheen draaien, maar dat ga ik lekker niet doen. De dochter van de groenteboer blog van de vorige keer was een hit. Een hele grote, het is zelfs mijn meest belezen blog ooit. Waarop m’n vader al gelijk zei: “Dat is leuk! Kunnen we niet ook iets met soepen doen?” Nou pap, die blog komt ook nog wel, ik vond het vandaag wel tijd voor een vakantie special. Want groenteboeren en vakantie, dat is vaak een leuke combinatie!

Vroeger ging De Groentehal van m’n ouders niet eens dicht. Wij stonden voor hooguit twee weken op de camping ergens in Nederland, wat altijd dik feest was. Tussendoor was m’n vader wel elke dag naar de winkel aan het bellen en ging hij in het weekend terug. Dat vond ik niet zo leuk, ik moest altijd janken want ik kan geen afscheid nemen. Of mijn vader dan echt tot rust kwam? Ik geloof er nog steeds niks van. Daarnaast wilden m’n moeder, m’n zusje en ik ook wel eens naar het buitenland op vakantie… We waren de laatste jaren al een paar keer natgeregend, onze tent was kapot, we deden geen oog dicht omdat er muizen op bezoek kwamen en m’n zusje en ik werden een beetje te groot voor onze mooie (maar best wel krappe) tent. Daarom is uiteindelijk besloten dat de winkel toch maar 2,5 week in de zomer dicht gaat.

De dochter van de groenteboer

Op die vakanties in eigen land, gingen wij natuurlijk altijd op zoek naar de beste groenteboer daar in de buurt. Dat was vaak best een grote zoektocht (omdat groenteboeren een uitstervend ras is), maar als we er eentje vonden, was m’n vader niet te houden. Dan konden m’n moeder, zusje en ik nog even een blokje om doen omdat m’n vader nieuwe vrienden aan het maken was met de andere groenteboer(in). Dit deden wij natuurlijk niet, want ook de dochter van de groenteboer was blij als er ergens anders lekker fruit te vinden was.

En dan denk je waarschijnlijk dat dat wel heel lekker is, die 2,5 week vrij! Maar als de winkel 2,5 week dicht gaat, betekent dat niet dat je gelijk vanaf dag 1 vakantie hebt. De winkel moet eerst helemaal leeg verkocht worden (wat altijd super spannend is), dan moet alles (echt alles) schoongemaakt worden, dan rommelt m’n vader nog een paar dagen wat aan in de winkel (omdat het toch best moeilijk is om afscheid te nemen) en dan zijn we even dicht! Ja even, want voordat we weer open gaan is m’n vader druk met bestellen, moet alles weer op z’n plek staan, moet de hele winkel weer vol gegooid worden met handel en moet er weer van alles voor gesneden worden. Daarom zijn we na een zwaar jaar, deze zomer zelfs drie(!) weken dicht.

De tijd voor de vakantie is altijd wel gezellig, maar eerlijk gezegd ook wel een beetje vermoeiend. Dit heeft denk ik iedereen: Als je de vakantie ruikt, wil je eigenlijk gelijk weg gaan… Bij ons is de laatste week voor de vakantie behoorlijk pittig. Je wilt dat alle klanten weten dat we een tijdje dicht gaan wegens vakantie en alle klanten willen weten waar je naartoe gaat op vakantie. En dat is heel leuk dat ze allemaal meegaand zijn, maar als je elke week een paar honderd keer hetzelfde moet herhalen, kan het wel een beetje vermoeiend worden. Daarnaast geeft de ene klant je groot gelijk dat je dicht gaat en doet de andere klant of de wereld vergaat. Tja, een keer pizza extra lijkt mij niet heel verkeerd hoor!

Of een groenteboer ooit echt rust zal vinden? Mijn vader vindt het vooral in andere dingen, maar stilzitten zit er niet in. Dus ik heb het niet van een vreemde, ik ben dus echt de dochter van de groenteboer. Maar zo heeft iedereen zijn ding en ben ik alleen maar trots op m’n ouders. Trots op m’n ouders, zusje en iedereen erom heen. Want wij staan op zaterdag voornamelijk met z’n vieren in de winkel te knallen. Gezellig met het hele gezin, wie kan dat nou zeggen?

De dochter van de groenteboer

Des ondanks alles is iedereen na de vakantie weer blij. M’n vader blij dat hij weer kan werken (m’n moeder misschien iets minder), (bijna) alle klanten komen opgewekt binnen en waarderen je net iets meer… Ze hebben namelijk misschien drie weken iets minder lekker gegeten (en wij dus ook). Gelukkig proeft iedereen verschil en kunnen we weer een jaar vooruit.

-IK-
(De dochter van de groenteboer)

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: