gemotiveerd tijdens de zomer
Sport Tips & Workouts

Hoe blijf je gemotiveerd deze zomer?

01/08/2019

Hey you!

Misschien ken je het gevoel: De laatste weken voor de zomer keihard je best gedaan in de sportschool, op je voeding gelet, nog niet helemaal alles naar je zin, maar de zomer komt vanzelf! Dan in de zomer, zeg je de sportschool vaarwel, eet je een ijsje hier, drink je een wijntje daar en staat de barbecue op vol volume aan. Ik ken het gevoel in ieder geval wel. Behalve van de bbq dan, daar heb ik een hekel aan. Ik zal je een paar tips geven zodat je de zomer toch een beetje ‘normaal’ doorkomt en straks niet helemaal bij het begin weer moet beginnen! Zo blijf je gemotiveerd tijdens de zomer…

Blijf bewegen.
Ik weet het, het is warm en in de sportschool heb je echt geen zin. Dan is het juist goed als je toch gaat. In de sportschool is juist altijd verkoeling (hoop ik voor je) en jezelf helemaal in het zweet werken geeft juist extra voldoening. Zet je wekker extra vroeg voor een goede workout en ga ervoor! Daarnaast hoeft sporten natuurlijk niet alleen plaats te vinden in de sportschool. Op vakantie kan je wat extra baantjes trekken in het zwembad en ’s avonds na het eten is het vaak de perfecte temperatuur om een rondje te wandelen. Dan zijn er ook nog honderden workouts te vinden op internet die je buiten kunt doen… Genoeg keuze dus! Blijf niet stilzitten, maar blijf bewegen.

Blijf drinken, maar weet wat je drinkt.
Heerlijk zo’n koud colaatje op het terras, vervolgens een wijntje en nog één of misschien wel twee. Drank tellen we vaak niet mee, maar dat kan best wel een belangrijke factor zijn! Ik drink zelf eigenlijk alleen maar water en als ik zin heb in frisdrank neem ik spa rood. Als ik thuis ben doe ik er vaak nog wel eens een scheutje limonade siroop doorheen.

Nieuwe sportkleding.
Tja, als het zonnetje lekker schijnt is het niet echt fijn om in een lange legging en een t-shirt te trainen. Vind ik niet in ieder geval. Nu moet ik ook bekennen dat mijn garderobe uit heel veel lange leggings bestaat en maar één korte broek waar ik mij echt comfortabel in voel. Ja en twee driekwart leggings die doorschijnen, dus die gaan binnenkort de prullenbak in. Wat is dan de enige oplossing? Juist, nieuwe sportkleding voor in de zomer! Als ik iets nieuws heb, duik ik het liefst gelijk de sportschool in om het uit te testen. Wel even je bankrekening checken voordat je een hele nieuwe garderobe aanschaft…

Sport samen.
Welke sporten je samen kunt doen, is hier al te lezen. In de zomer zijn er meer mensen vrij, hebben meer vrije tijd dus heb je meer kans dat je samen met iemand kan sporten. Heerlijk en gezellig. De tijd gaat veel sneller als je tussendoor ook nog even een grapje uit kan halen en je laat jezelf natuurlijk niet kennen tegenover je vriend/vriendin. Een avond samen bootcampen of boksen, ik kijk er nu al naar uit.

Afwisseling.
Het lijkt wel of er in de zomer meerdere opties zijn of meer opties waar je op dat moment zin in hebt. Omdat ik bijvoorbeeld meer vrij heb, kan ik ineens hele andere groepslessen volgen. Zo gaat het sporten ook niet vervelen omdat er zoveel verschillende opties zijn. Er is voor iedereen wel wat!

Dus waar wacht je op? Aan de slag. Koop een nieuwe outfit, denk aan wat je eet en drinkt en blijf lekker bewegen. Of je dan helemaal geen ijs meer mag eten? Natuurlijk wel! Je moet wel een beetje blijven genieten. Maar als je geniet met mate, dan is zo’n ijsje veel lekkerder één keer in de week dan dat je het elke dag eet. Succes! Denk je dat je zo gemotiveerd kan blijven tijdens de zomer?

Ps. Deze blog schreef ik voor m’n werk en is hier nogmaals te lezen!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: