m'n kleine teen
IK Persoonlijk

Het Grote Verhaal van m’n kleine teen

18/07/2019

Hey you!

Zoals waarschijnlijk heel weinig van jullie weten, is dat ik al een hele tijd last heb van m’n kleine teen. M’n kleine teen doet namelijk een beetje gemeen (leuke rijm). En het klinkt heel stom, ik voel mij ook een beetje stom, maar er gaat nu wel eindelijk wat aan gebeuren. Het hele verhaal? Ik zal jullie het haarfijn uitleggen…

Vanaf november 2018 voel ik na sommige danslessen een beetje pijn aan de zijkant van m’n kleine teen. Dat beetje werd steeds meer en dat werd een beetje vervelend. Op een gegeven moment ben ik toch maar naar de pedicure gegaan om te kijken wat die ervan vond. Een hele aardige vrouw en zij heeft toen geprobeerd om er wat aan te doen. Alleen als ik was geweest had ik eigenlijk alleen maar meer pijn. Toen mocht ik weer terug komen, deed ze weer wat, helaas zonder echt veel resultaat…

Toch maar door naar de dokter. Misschien kon hij er wat aan doen. Hij vond het ook een beetje lastig en dat zei hij ook. Hij wilde wel een stukje weghalen maar dacht niet dat het daar over van zal gaan. Ik mocht toen door naar de dermatoloog. Snel erna naar de dermatoloog, maar ook zij vond het lastig. Ze kon eigenlijk niet kiezen naar wie ze me door moest sturen. De podoloog of de chirurg. Zij koos uiteindelijk voor de podoloog, dus snel mocht ik daar even langskomen. We leven op dit moment ongeveer in maart. Iedereen vond het lastig… En als er tijdens de danslessen kinderen aan het zeuren waren met dat ze last van hun buik of hoofd hadden zei ik: “En ik heb last van m’n kleine teen!” Waarop ze alleen maar moesten lachen. Lullig he?!

Na een bezoekje bij de podoloog kreeg ik uiteindelijk een hele grote orthese mee met het verzoek dat ik maar even al m’n schoenen moest laten oprekken. Nou geloof me, zo ver kan je geen één schoen oprekken en als ik dat ding om had liep ik na een kwartier al mank. Maar het ging toen wel beter, dus dat ding droeg ik gewoon niet. Na een aantal weken op controle en dat ging ook prima. Zul je net zien, loop ik weg, krijg ik weer last. Mocht ik weer terug! Toen hebben ze die orthese iets kleiner gemaakt zodat het wel precies past.

Ik heb een paar maanden met dat ding gelopen, maar de pijn bleef terug komen. Op een gegeven moment heb ik de dokter maar opgebeld met dat dit niet ging werken. Hij stuurde mij gelukkig door naar het ziekenhuis. Al snel kon ik terecht en sinds een paar weken weet ik dat ze m’n hele nagel in ieder geval gaan weghalen. Niet echt een fijn idee, maar als de pijn hiervan over gaat, heel graag! De laatste paar weken kan ik namelijk af en toe wel janken. En dat allemaal om zo’n stomme kleine teen!

Komende maandag is het zo ver. Ik ben benieuwd wat we gaan meemaken! Het scheelt dat ik daarna twee weken vakantie heb genomen, dus ik hoef even helemaal niks. Dat was het dan, het grote verhaal van m’n kleine teen… Hopelijk is het verhaal na maandag klaar!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply