Huisje Boompje Feestje
IK Persoonlijk

Huisje, Boompje, Feestje Deel 2: Een wereld van verschil

22/06/2019

Hey you!

Het lijkt mij weer een mooi moment om jullie op te hoogte te stellen hoe het gaat in huize Brok (Brouwer & Kok). Wat een paar blikken verf, een stukadoor en een hoop lieve mensen wel niet allemaal kunnen doen. Huisje, Boompje, Feestje deel 2 is onderweg.

De afgelopen weken is er echt al heel veel gebeurd en ik moet zeggen, het gaat tot nu toe allemaal erg goed. We lopen goed op schema. Waar ik eerst niet wist waar ik moest beginnen, weet ik nu soms niet wat ik moet doen (misschien ook omdat m’n hoofd een beetje overloopt). Maar goed, waar waren we ook alweer gebleven?

In het weekend van Pinksteren zijn er een hoop emmers en blikken verf gekocht en daar zijn we ook gelijk mee aan de slag gegaan! Alles wat groen, paars, bruin, zilver, geel of blauw was, wilden we graag wit hebben. Met goede hulp kwamen we gelijk al een heel eind. Ook moest de woonkamer opgeruimd worden, want dezelfde week kwam de stukadoor. Ik heb geen verstand van stuken, maar deze man heeft knap werk gedaan! Alleen dat al was een verademing. Tussendoor blijven wij natuurlijk boven gewoon door schilderen….

Huisje Boompje Feestje

Beneden hebben we iemand laten schilderen. Dat was nog best wel spannend! Wij hadden er namelijk geen rekening mee gehouden dat het plafond moest drogen voordat er over geschilderd kon worden (tip van de week). Gelukkig liep ook dit met een sisser af, was net alles op tijd droog en kon (de allerbeste) schilder zijn werk doen. Hier moest ik trouwens echt hard om lachen… Als je vroeg aan de schilder: “Kan je ook de kozijnen meenemen?” Zei hij bloedserieus: “Maar meissie, hoe moet ik dat meenemen? Ik ben op de fiets!”

Al het smerige geel is weg en heeft plaats gemaakt voor wit of een blauwe kleur! Net op tijd, want vandaag wordt de vloer gedaan (inderdaad, we hebben een strak schema). Daarnaast hebben we afgelopen zondag nog uren in de Ikea rondgelopen, hebben we al wat dingen meegenomen… Maar we zijn helaas nog niet klaar! Komende zondag weer terug om de kledingkasten te ontwerpen (dit hebben we allebei de hele tijd proberen uit te stellen). Vandaag wordt boven ook het laminaat gelegd en daar heb ik ook zo’n zin in!

Huisje Boompje Feestje

Tot nu toe alleen maar meevallers en elke week wordt het steeds een stuk mooier! O ja, vergeet ik jullie bijna te vertellen over de tuin. De vorige keer zag je wat m’n vader in een uur had gedaan… Moet je nagaan wat hij in een paar weken heeft gedaan, bijna de hele tuin leeg! Zodat we straks helemaal opnieuw kunnen beginnen!

Huisje Boompje Feestje

Dat was wel weer genoeg voor vandaag. Tot een nieuwe Huisje, (bijna geen) Boompje, Feestje!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: