Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #23: Les Mills Dance Bootcamp!

17/06/2019

Hey you!

Een Fit met IK week vol met dans, beter bestaat niet! Nog geen kracht voor krachttraining, maar dit was toch ook wel echt heel leuk. Dan mis je het ‘zelf’ dansen toch wel heel erg. Welke dansjes ik allemaal deed? Ik vertel het je!

VRIJDAG: BodyJam
Dinsdag probeerde ik zelf al het eerste deel van de nieuwe release te geven… Dat kon iets beter! Daarom besloot ik om vrijdag even een lesje mee te doen en het gekke is, dan dans ik hem zo mee! Deze week nog maar even goed oefenen zodat ik hem binnenkort foutloos weet. Maar wat is BodyJam toch leuk!

ZATERDAG: Dance Bootcamp
Na het werken ging ik gelijk door naar Zoetermeer waar vanuit Les Mills een dance bootcamp werd georganiseerd. Daar kregen workshops in Latin, Hiphop, Modern en de best of Sh’Bam en BodyJam. We begonnen met Latin, nog nooit gedaan en dat merkte ik. Heel veel draaien en om een gegeven moment was ik de weg ook een beetje kwijt (gelukkig was ik niet de enige). Hier moest je echt in thuis zijn als je er iets van wilde begrijpen, maar aan de andere kant wel heel leerzaam. Het is namelijk wel echt een hele mooie dansstijl.

Daarna gelijk door naar Hiphop, wat ik geweldig vind, al is m’n lichaam er niet helemaal voor gemaakt. Dit ging trouwens wel echt goed! Een heerlijke enthousiaste docent voor de groep, waar je vanzelf heel blij en energiek van wordt. Uiteindelijk een hele toffe combinatie aangeleerd en daar kwamen de zweetdruppels. De smile op m’n gezicht was niet weg te slaan.

Na een korte break door naar Modern, het moment waar ik deze dag naar uit had gekeken. In het begin ook weer even inkomen, vooral bij de improvisatie, maar tijdens de combinatie besefte ik weer hoe ongelofelijk vet dit is. Rollen over de grond, benen in de lucht, ik vond het fantastisch en hier werd ik echt heel blij van.

Als einde nog even de Best Of… Hier heb ik het beste van gemaakt maar m’n lichaam kon haast niet meer! Na zo’n drukke week werk en klussen was het ook wel een beetje veel. Nu geef ik ook nog niet heel erg lang BodyJam en heb ik nog nooit Sh’Bam gedaan, maar ook dit was een feest. Echt een top middag gehad! Nu ben ik eigenlijk druk op zoek om ergens volgend jaar ook weer te beginnen met dansen, want dit wil ik niet meer zo lang missen!

Fit met IK

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: