op vier jongens verliefd
Dans

Ik ben op vier jongens verliefd…

16/05/2019

Hey you!

Tja lezers, je kan er maar beter vroeg genoeg bij zijn. Maar wat m’n jongste danseressen soms uitkramen, daar kan ik misschien wel een boek over schrijven. Laten we eerst maar met een blog beginnen. Jullie dachten toch niet dat het over mij ging hè, ik ben gewoon op één jongen verliefd, dat vind ik zelf voldoende!

Vaak begin ik met de kleinste lekker in een kring, vooral om een beetje orde in een kippenhok te creëren. Maar ook om te zorgen dat er tijdens de dansles geen spannende verhalen naar boven komen en ik m’n les kan geven… Op woensdag en vrijdag begin ik ook altijd met de kleinste, dus voor de les spreek ik ze zelfs ook al.

Ze willen het liefst allemaal naast je zitten en zijn in staat om dan ook heel hardhandig hun vriendinnen weg te duwen. Of op je schoot, wat dan eigenlijk meer in je schoot is. Vooral als de juf spierpijn heeft in der benen word ik daar erg gelukkig van. En ik heb twee benen dus ruimte voor twee kinderen natuurlijk. M’n arm wordt stevig vastgehouden en er wordt van allerlei kanten aan mij gefriemeld. Wat ik eerlijk gezegd niet erg vind, want dat vind ik juist heel leuk! Bij m’n vriend moet ik er namelijk vaak om vragen…

De liefde. Ze zijn er allemaal steeds vroeger bij lijkt wel. Die heeft verkering met die, die is verliefd op die waarop de een zei: “Jij bent toch verliefd op drie jongens?” Waarop dat meisje heel serieus antwoordde: “Uhm even denken, nee ik ben op vier jongens verliefd!” En dan vind ik het alleen maar fantastisch om daarin mee te gaan. Daarnaast zijn ze ook maar al te nieuwsgierig of ik een man heb, kinderen of dat ik misschien nog op school zit. Als ik dan zeg dat ik ergens nog even voor moet sparen krijg ik terug: “Maar spaar jij dan echt geld?” Helaas kom je met Pokemon kaarten en flippo’s niet heel erg ver als je een huis wilt kopen…

Dat plas verhaal is trouwens nog steeds waar en nog steeds gebeurd het. Als er een vinger tijdens de les omhoog ben ik er al weer bang voor, terwijl de meesten gewoon voor de les hebben geplast. Maar ja stel je voor dat je het even op moet houden, dat kan niet! Of je zegt gewoon niet dat je moet plassen en laat alles lopen, dat kan natuurlijk ook nog. Het is niet alleen met plassen. Als de een “is een keer” op vakantie is geweest is de ander ook een keer op vakantie geweest en ga zo maar door. Van de één mag ik een keer mee naar Disney en de ander heeft liever dat ik gewoon thuis blijf.

Die vinger gebruiken ze niet alleen om aan te geven of ze moeten plassen. Soms willen ze ‘even’ wat vertellen. Gewoon als er een nummer keihard aanstaat en ik iets aan het uitleggen ben. Het is dan ook wel van noodzaak dat ik weet dat je vanavond bij je opa en oma pannenkoeken gaat eten… Dat kan niet even wachten. Of je loopt naar mij toe en vraagt of ik aan je losse tand wil voelen. Liever niet.

Deze kleine rakkers kan je niet gelukkiger maken dan dit woordje… STOPDANS! Dan heeft iedereen ineens weer energie voor tien. Stel er heeft iemand ineens buikpijn, dan is die pijn ineens verdwenen, helaas trap ik daar niet in. De stopdans is vooral leuk met kleuren. Stel ik noem de kleur wit en ik heb een wit shirtje aan. Rennen ze op je af en grijpen ze zo naar je tiet.

Nu moet ik wel toegeven dat deze kleine opdonders het aller hardst om m’n slechte grapjes of m’n fantastische zang kunsten lachen. Het liefst zou ik ze de hele dag knuffelen en mee naar huis nemen, maar ik denk dat ik dan ruzie ga krijgen. En logisch ook, want ik mag elke week een heleboel fantastische kinderen lesgeven. Al luisteren ze misschien nog niet heel erg goed en zijn ze op vier jongens verliefd, ik ben het meest verliefd op hun allemaal!

Ps. Meer van dit soort blogs les je hier.

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: