BodyJam opleiding
Dans Opleidingen Sport

Les Mills BodyJam opleiding

04/04/2019

Hey you!

Eindelijk was het moment daar, ik heb hier namelijk al een hele tijd naar uit gekeken. Ik mocht de BodyJam opleiding van Les Mills volgen! Dansen deed ik natuurlijk al een tijdje, lesgeven ook (check ook even de BodyPump opleiding), maar dit is toch wel even andere koek. Vandaag neem ik jullie mee naar de opleiding.

DAG 1.
De opleiding zelf was best wel een eindje weg, namelijk in Goirle. Ik besloot om een hotel in de buurt te boeken zodat ik zaterdag daar kon blijven slapen en zondag niet ongelofelijk vroeg m’n bed uit moest. De eerst zondag was aangebroken. Met heel veel zin en een hele volle tas (denk aan sportkleding, eten, notitieboeken en nog meer eten) scheurde ik naar de sportschool. Eenmaal aangekomen zaten er al best wat mensen, gezellig met elkaar te kletsen onder het genot van een kopje koffie. En waar begin je zo’n dag dan mee? Met een voorstelrondje natuurlijk!

BodyJam opleiding

Gevolgd door een warming-up en daarna begonnen we aan het eerste stukje theorie. Hoort er ook bij en het is ook heel belangrijk, maar als danser vind je het praktijk gedeelte vaak net even iets interessanter en stond ik op een gegeven moment bijna te springen van: Wanneer mogen we? Gelukkig was het moment snel daar en deden we met z’n allen de hele nieuwe release gegeven door de master trainers Isha en Wesley. Helemaal bezweet want je wilt je toch een beetje (boel) uitsloven en best wel kapot door naar de techniek training. Want het is fijn als je een beetje kan dansen, maar je moet de bewegingen wel goed uitvoeren.

Rond een uur of één begon m’n buik te knorren en konden we daarna snel aanvallen aan de heerlijke lunch die voor ons klaar stond, gevolgd door weer wat theorie, tussendoor wat dansen en uiteindelijk het moment wat de meeste spanning met zich mee brengt… De nummers die je opgestuurd hebt gekregen presenteren aan de groep! Hier kreeg je dan de nodige feedback op, waar je een week hard aan kan werken, zodat je de volgende keer hopelijk naar huis gaat met een diploma. Daar gingen we natuurlijk wel voor!

DAG 2.
Deze zaterdag alleen naar m’n hotel, bij aankomst werd ik weer heel erg vriendelijk ontvangen en omdat ik jarig was geweest, kreeg ik een gratis drankje! Dat op m’n kamer opgedronken, wat tv gekeken en nog wat dansjes doorgenomen. Daarna heerlijk gaan slapen. De ochtend daarna zat ik helemaal alleen in een lege zaal te ontbijten, best wel zielig, maar ik kon er wel om lachen. Klaar voor dag twee van de BodyJam opleiding.

BodyJam opleiding

De tweede dag is net even iets spannender dan de eerste, hier presenteer je namelijk twee keer je nummers. De eerste keer om te oefenen en de laatste helemaal aan het einde van de dag als je examen. Nu werd het ook nog gefilmd, dat is best confronterend! Ik word daar sowieso een beetje ongemakkelijk van, maar het is wel goed om terug te zien. Ik was namelijk ook best gekke dingen aan het doen die ik zelf niet door had. Gelukkig ging het de eerste keer wel aardig, ik begon alleen ineens dan wel te twijfelen. Ken ik het wel echt goed? Tussendoor wat theorie, de laatste puntjes op de i zetten en weer heerlijk lunchen.

Ik neem je alleen nog even terug aan het echte begin van de dag… Daar werd ik zo gelukkig van! De groep werd in tweeën gesplitst en we mochten ons helemaal uitleven op een grote poster. Opschrijven en tekenen wat je allemaal van dag 1 hebt opgestoken. Meteen greep ik naar alle kleurtjes en samen met m’n team maakten we zeker de mooiste poster ever! Daar ga ik in ieder geval wel vanuit. Oké, terug naar de rest van de dag…

BodyJam opleiding

Na de lunch nog wat techniek training, een moment om je nummers nog een keer door te nemen (die kan je dan ook echt dromen) en dan was het moment daar! Zenuwen zaten hoog en ik mocht gelukkig als eerste… Wat een heerlijke sfeer op dat moment en wat krijg je een energie van alle mensen die de opleiding volgen. Dan alleen nog de uitslag, het moment wat toch voor extra hartkloppingen veroorzaakt. Ik had de BodyJam opleiding gehaaald!! Met een opgelucht hart en een diploma rijker terug tuffen naar m’n eigen dorpje waar een heerlijke sushi schotel op mij stond te wachten.

BodyJam opleiding

Helemaal gesloopt was ik wel. Als je de hele week al les geeft en dan eigenlijk geen weekend hebt, tussendoor ook nog ziek bent geweest, is het best veel! Maar de BodyJam opleiding was het dubbel en dwars waard. Twee zondagen waar ik echt al een hele tijd naar uit keek en wat aan al m’n verwachtingen voldaan hebben! Mede mogelijk gemaakt door de inspirerende trainers Isha en Wesley. M’n tijdelijke certificaat in the pocket, nu de hele nog! Nieuwsgierig geworden? Snap ik! Check dan even dit.

Het zou voor mij een droom zijn die uitkomt als ik ooit master trainer zou worden… Het ongelofelijke plezier, techniek van de allerleukste les overbrengen aan andere mensen. Eerst nog een hele hoop groeien, leren en mezelf ontwikkelen. Maar dromen mag wel toch?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply