WIJ HEBBEN EEN HUIS
IK Weetjes

Weetje: WIJ HEBBEN EEN HUIS!!

28/03/2019

Hey you!

Wij wisten het al een tijdje, maar vandaag hebben we officieel getekend en mag het hoge woord eruit: WIJ HEBBEN EEN HUIS! Wel nog drie dagen bedenktijd, maar we gaan er niet vanuit dat we dat niet nodig hebben. Want wij zijn vandaag zo vrolijk, zo vrolijk!

De eerste ontmoeting.
Eigenlijk hadden we in ons hoofd dat we een nieuwbouw huis zouden kopen. Maar toen we hoorden dat dat nog wel even ging duurden, besloten we om verder te kijken. Wat huizen gezien op Funda, maar eigenlijk was dat al meteen verkocht. Totdat een makelaar ons op dit huis wees. Een kijkje nemen kon geen kwaad. Het eerste huis waar we gingen kijken en ik was eigenlijk al gelijk verliefd. Niet helemaal onze smaak, maar dat kunnen we er zeker van maken. Niels was eerst iets minder enthousiast, die kon er niet echt heel goed doorheen kijken en het huis stond ook vol met katten spullen. Laat Niels nou net allergisch zijn voor katten, niet echt een goede combi.

We besloten om het even te laten rusten, want een dag later hadden we nog een bezichtiging in een nieuwbouw huis. Daar waren we het gelijk al over eens. Dit gaat het niet worden.

De tweede ontmoeting.
Toch maar een keertje terug naar het eerste huis. Ik was m’n enthousiasme nog niet verloren en Niels begon het ook steeds leuker te vinden. Dit keer namen we onze ouders mee, die hebben er net even iets meer verstand van dan dat wij (of in ieder geval ik) hebben. Ook die waren erg enthousiast. Er moeten zeker wat dingen gebeuren om het naar onze smaak te maken, maar er is in ieder geval een hele hoop ruimte! Genoeg ruimte om eventueel de rest van ons leven hier te blijven. Een sfeervol huis en m’n handen begonnen gelijk al te jeuken om er wat aan te doen.

Toch eerst nog even goed over nadenken, maar al snel besloten we om een bod te doen. Je weet maar nooit en straks gaat er iemand anders met een huis vandoor! Wat getallen heen en weer en uiteindelijk zijn we tot een bod gekomen. Ongelofelijk blij en gelukkig dat het ons zo snel gelukt is.

Al heel wat slapeloze nachten zijn er voorbij gegaan. Ik kon niet slapen omdat ik het hele huis al aan het inrichten was, alle websites afgezocht voor de ideale eettafel en mooie lijsten voor aan de muur. Niels is druk met de belangrijke dingen zoals de bank, het bouwkundig rapport en nog veel meer wat op dit moment echt nodig is. Ik probeer hem hierbij te helpen, maar ik weet niet of dat nou zo verstandig is.

WIJ HEBBEN EEN HUIS

WIJ HEBBEN EEN HUIS! Het hoge woord is eruit en we zijn al ongelofelijk verwend door iedereen. Heel blij en gelukkig word ik van al die lieve mensen om mij heen en vooral ook met zo’n hele lieve vriend en straks dus ook huisgenoot! Dat wordt snel even een wascursus en cursus aardappels koken volgen bij m’n lieve moedertje. Dat zal wel even wennen zijn, voor iemand die het liefst nog elke dag bij z’n moeder op schoot zit!

In ieder geval wel ongelofelijk veel zin in deze volgende stap. Aankomende zondag maar eens een bezoek brengen aan de IKEA, Leen Bakker en de Kwantum.

Jullie nog leuke adresjes voor meubels?

-IK-

Ps. WIJ HEBBEN EEN HUIS!

No Comments

    Leave a Reply