Heel Holland Bakt waardige kwarktaart
IK Recepten

KokkieKookt #1: Recept Heel Holland Bakt waardige kwarktaart

21/03/2019

Hey you!

Vandaag is het feest! Deze dame is namelijk alweer 25 jaartjes oud. Laten we daarom ook maar eens iets nieuws proberen… Vandaag knal ik voor het eerst een recept online! Want deze Heel Holland Bakt waardige kwarktaart is het delen waard, geloof me! De mensen die mij kennen weten dat koken niet echt mijn sterkste kant is, maar hier kan bijna niks mis mee gaan.

Heel Holland Bakt waardige kwarktaart

Wat heb je nodig?
– 400 gram aardbeien
– 150 gram frambozen
– 150 gram bosbessen
– 200 gram volkoren koekjes
– 80 gram havermout
– 4 eetlepels kokosolie
– 9 blaadjes gelatine
– 1000 gram magere kwark
– 6 eetlepels zoetstof
– Blender of keukenmachine
– Taartvorm

Hoe maak je het?
Stap 1: Smelt de kokosolie en maak de volkoren koekjes fijn. Doe de volkoren koekjes in de blender samen met de havermout en de gesmolten kokosolie. Zorg ervoor dat je een glad mengsel krijgt, want dit wordt de bodem. Als je klaar bent is het handig om aan de onderin de taartvorm wat bakpapier te klemmen. Dan breng je het mengsel in de taartvorm en stamp je dit goed aan.

Stap 2: Laat de gelatine 5 minuten weken in water, tegelijkertijd snijd je de aardbeien in mooie reepjes. De blender spoel je om zodat je aan de volgende laag kan beginnen. De hele bak kwark mag de blender in samen met wat fruit (bewaar ook iets voor de garnering) en de zoetstof. Meng dit alvast door elkaar. Daarna leg je de gelatine in de pan samen met een twee schepjes van het kwarkmengsel en zorg ervoor dat je goed blijft roeren. Als de gelatine is gesmolten doe je dit terug de blender in en meng je nog even alles goed door elkaar.

Stap 3: Giet ook dit mengsel de bakvorm in en dan mag het de koelkast in! Eerst alles netjes schoonmaken en na 3 uur mag je de taart de koelkast halen en is hij als alles goed is gegaan klaar.

Heel Holland Bakt waardige kwarktaart

Dan is het alleen nog een kwestie van mooi maken met wat fruit dat je over hebt en aanvallen maar! Een heerlijke gezonde, Heel Holland Bakt waardige kwarktaart, waar je lekker van kan gaan genieten! Misschien moet ik mij toch maar eens gaan opgeven… Laat je het mij weten als je hem hebt gemaakt?

Tip van IK 1: Je kan de volkoren koekjes ook vervangen door bastogne koekjes, iets minder gezond, maar wel iets lekker.
Tip van IK 2: Ik wil hem ook heel graag een keer met ananas, passievrucht en mango maken, lijkt mij ook heel lekker!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: