Rome in één dag
IK Uitstapjes

Rome in één dag? Dat kan!

21/02/2019

Hey you!

Zo zitten we in Rome en zo zijn we weer terug! Maandag laat in de middag vlogen m’n vriend en ik naar Rome en woensdag ochtend weer terug naar Nederland. Dus eigenlijk hadden we maar één echte hele dag. Wat is het toch een prachtige stad en wat hebben we ongelofelijk veel gezien. Rome in één dag? Ja hoor, dat kan makkelijk! Vandaag neem ik jullie mee naar onze reis op chronologische volgorde…

COLOSSEUM.
Als je naar Rome gaat, dan moet je hier geweest zijn. Groot gelijk ook en je kan er haast niet omheen. We kochten van te voren deze tickets al, zodat je niet lang in de rij hoeft te staan en zodat je weet dat je het echt gaat zien. Gewoon zonder gids, dan kan je het niet zo gek en zo lang maken als dat je zelf wilt. Rond 9 uur gingen wij naar binnen en zo kon de dag beginnen! Mega groot en bizar wat hier vroeger allemaal gebeurd en gedaan is. Maar ook hoe dit gemaakt is. Indrukwekkend mooi. Wij kochten hier de kaarten want dan konden we gelijk door naar…

Rome in één dagRome in één dag

 

ROMAN FORUM.
Heel dicht bij het Colosseum en het zat toch bij de tickets, daarom gelijk ook een bezoekje hieraan. Een archeologisch park met allemaal mooie opgravingen. Heel erg indrukwekkend en groot allemaal. Omringd met hele mooie bomen (daar let ik dan weer op, deze willen we later in onze tuin). Helaas hebben wij niet het aller mooiste uit dit park gezien, op de één of andere manier hebben we dit niet gezien. Wel andere hele mooie dingen! Heel wat anders dan het archeologisch park op Cyprus.

Rome in één dag

ALTARE DELLA PATRIA.
We kwamen een hoekje om en ik zei nog: “Zo dat is een mooie fontein. Even een foto maken van deze meneer.” Toen wist ik nog niet dat ‘deze meneer’ (sorry ik weet uw naam niet) een deel uitmaakte van een mega groot meesterwerk. Eenmaal de hele hoek om zag ik het geheel. Weer een prachtwerk! Hier was ik super van onder de indruk.

Rome in één dag
Rome in één dag

PANTHEON.
Ineens (niet waar, mensen hebben hier jarenlang hun best op gedaan) stond er een heel groot gebouw midden in de stad. Hier moet je sowieso naar binnen. Hoef je niks voor te betalen, voor de gierige mensen onder ons. En deze vloer wil ik later ook in m’n badkamer! Het is dat gebouw met een gat in het dak waardoor er heel mooi licht naar binnen valt en je hier vast mensen vandaan moet slepen.

Rome in één dag

Rome in één dag

 

SPAANSE TRAPPEN.
Niet heel erg bijzonder zoals ik mij al liet vertellen. Hier waren we ook best wel moe en op zoek naar eten. Vandaar dat het ook niet zoveel indruk heeft gemaakt misschien. Heel veel mensen vonden dit wel het geval, want hier zijn een hoop mensen te vinden. De winkel straat was wel mega tof. Dior, Gucci en de vrienden Dolce & GabBana. Alles vindt je hier. Dus als je geld over hebt, kun je het hier uitgeven. Ook veel mensen op straat die hele mooie Burberry sjalen zogenaamd verkopen, TRAP er niet in (snap je hem)!

Rome in één dag

VILLA BORGHESE.
Heb ik niet heel veel foto’s van. Maar het is een heel groot park met allemaal verschillende standbeelden van hele lichamen en hoofden van mensen. Lekker om door heen te wandelen en niks te moeten. Als je hier rondloopt, dan kom je vanzelf bij…

Rome in één dag

TEMPIO DI ESCULAPIO.
Het mooiste in het park wat je echt gezien moet hebben is dit! Omringt met mensen die varen in bootjes en eenden. De moeite waard om even stil te staan en te genieten. Niet te lang want als je Rome in één dag wil zien, dan moet je door.

Rome in één dag

PIAZZA DEL POPOLO.
Het Begin van de winkelstraat: Via del Corso. Hele leuke winkels waar we allemaal blij van worden, ook al heb je ze ook in Nederland. Handig, want ik had mij net even iets te fris gekleed, dus snel scoorde ik een trui bij de Zara. Wat een feit is in Rome: Alles is mooi. Je zou gerust overal foto’s van kunnen maken. Al is het dan wel lastig om het na te vertellen.

Rome in één dag

TREVIFONTEIN.
Dit meesterwerk kwamen we de avond ervoor al tegen, want het was net te ver van ons hotel vandaan. Ook weer zo mooi en indrukwekkend! En als je er toch bent, kan je een heerlijk ijsje halen bij Gelateria Valentino. Het beste ijs! Geen idee eigenlijk, want dit was ons enige ijsje, maar het staat op de deur. Trevifontein is ook iets wat je wel gezien moet hebben en misschien vond ik het in de avond nog wel leuker als overdag.

Rome in één dag
Rome in één dag

PIAZZA NAVONA.
Kwamen we toevallig even tegen. Als we het over mooie fonteinen hebben, is dit er ook eentje! Vooral als je fonteinen fan bent, even langs gaan.

Rome in één dag

CASTEL SAINT’ANGELO (Engelenbrug).
Hier moet je ook echt geweest zijn. Op de weg naar onze eindbestemming, waren we toch al dichtbij. Van buiten denk je als je op de brug staat: Nah slaan we even over. Maar van binnen is het prachtig! Mooie plafonds en het uitzicht vanaf boven is schitterend! Hier moest je wel entree voor betalen.

Rome in één dag

 

SINT PIETERBASILIEK.
En dan de eindbestemming! Waar we eerst even over twijfelden, best een stukje lopen… Maar we hadden alles zo snel gedaan, dat we zelfs nog tijd over hadden! Hier had ik eigenlijk ook graag nog even naar binnen willen gaan, maar daar was geen tijd meer voor en die rij was echt niet leuk!! Alleen de buitenkant is ook alweer heel mooi!

Rome in één dag

ETEN.
Tja, er moest ook gewoon gegeten worden. Dat deden we de eerste dag bij Pizza in Trevi en daar namen wij allebei… Pizza! Erg lekker, maar het aller lekkerste wat ik ooit gegeten heb qua pasta is bij Vecchia Roma. We hadden echt geluk, want eigenlijk moet je hiervoor reserveren maar wij konden net nog even naar binnen sneaken en na ons zat het vol. Dus wel even reserveren, maar wel echt hier gaan eten!

Rome in één dag

Rome in één dag. Het kan. Maar je bent wel kapot! Wij hebben alles lopend gedaan en liepen in totaal ruim 29(!!) kilometer. Best wel zere voeten na die dag, maar het was het dubbel en dwars waard. Tijdens het lopen kom je namelijk van alles tegen wat je met de bus niet zult zien. Stel je hebt niet één dag in Rome, maar twee of meer. Kan je het altijd nog verspreiden of ervoor kiezen om meerdere dingen van binnen te bekijken. Alle toetsen die ik vroeger heb moeten leren voor Kunstgeschiedenis… Ik snap nu waar het vandaan komt! Al is het in het echt veel mooier en leuker dan vanuit een boek.

TIP VAN IK.
Als je dingen van binnen wilt bekijken zoals het Colosseum en de Sint Pieterbasiliek zou ik tickets vooraf kopen, want je wordt afgezet waar je bij staat en wachten in een rij is zonde van je tijd! Daarnaast zijn er ook meneertjes die heel graag een selfiestick aan je willen verkopen of een solarpowerbank… Niet doen! Neem lekker je eigen selfiestick mee of vraag aan betrouwbare mensen of zij een foto willen maken. En de meneertjes die je een mooie armband of roos willen aanbieden? Helemaal niet vertrouwen! Of je wilt van je geld af… Dat is aan jou!

Wij wonnen deze reis bij de HEMA, volop genoten en echt alles eruit gehaald wat erin zat. Rome in één dag? Het kan! En het is fantastisch!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips, al zijn jullie ervaringen ook van harte welkom!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: