samen sporten met je partner
Sport Tips & Workouts

Valentijn Special: Samen sporten met je partner!

14/02/2019

Hey you!

Samen met je partner sporten, maar je hebt geen idee wat? Ik toevallig wel! En dan hoef je niet gelijk te denken aan fit koppels, ook al is daar niks mis mee. Een serieuze bokstraining, wat baantjes zwemmen of een danslesje kan ook heel erg leuk zijn! Je weet wat ze zeggen he… “Train together, stay together”. Aan het einde van de blog staat hoe je alleen vandaag nog iets leuks kunt winnen!

Zwemmen
Heerlijk baantjes trekken, tussendoor even uitrusten in het bubbelbad of als je mazzel hebt in de sauna of een stoomcabine. Eigenlijk doe ik dit te weinig, want zwemmen is heel goed voor al je spieren. Vroeger zwom je regelmatig op partijtjes en zocht je het zwembad op in de vakantie… Maar naar mate je ouder wordt, ga je niet zo snel meer zwemmen op een verjaardag en moet je dat zwembad zelf opzoeken.

samen sporten met je partner

Krachttraining
Wie doet er tegenwoordig niet aan krachttraining? Ook dit kan je gezellig samen doen met je partner. En dan hoef je niet hetzelfde gewicht te tillen en ook niet precies dezelfde oefeningen te doen. Maar samen trainen is gezelliger dan alleen! Af en toe elkaar even aankijken, uitsloven, want je wilt je ook niet laten kennen. Je zou ook alles wel samen kunnen doen, echter heb ik daar niet het geduld voor…

Boksen
Ideaal. Zo kun je je frustratie op elkaar eruit slaan. Bij boksen is het leuk dat je veel in tweetallen werkt en zo steeds tegenover elkaar staat op combinaties uit te proberen. Dit heb ik serieus ook al een aantal keren gedaan. Ook al is het soms een beetje hilarisch, je moet ook goed opletten. Als je dat niet doet, krijg je zo een klap voor je kop (net als ik). Dan nog is dit is echt een aanrader! Maar ook Bootcamp is een aanrader omdat je daar ook veel in tweetallen werkt. Gezellig toch?

samen sporten met je partner

Tennis
Zelfs zou ik dit niet zo snel doen, maar ik snap best dat het leuk kan zijn. Ik heb twee jaar op tennis gezeten, maar dat was niet zo’n groot succes helaas. Sporten waarin een bal voorkwam deden het bij mij niet zo goed, daarom ben ik ook maar gaan dansen (kom ik later nog op terug, even geduld). Maar tennis, squash of zelfs badminton kan erg leuk zijn! Moet je het wel een beetje kunnen…

Acro yoga
Dit zou vast niet het eerste zijn wat in je opkomt. Het zou ook vast niet de eerste sport zijn waar je een man mee naar toe krijgt, maar dit is fantastisch. Ik heb het een paar jaar op school gehad, waarbij je met z’n tweeën de gekste dingen moest doen. Je begon met een vliegtuigje en zo bouwde je het op naar steeds een stapje verder. Hier wordt vooral je vertrouwen in elkaar op de proef gesteld, een heel belangrijk iets! Maar daarnaast moet de base (laten we het de basis noemen, de gene die al het gewicht draagt, dus vaak de man) best sterk zijn.

samen sporten met je partner

Dansen
Hoe leuk is het om samen een salsa lesje te volgen? Niet alleen salsa, maar er zijn nog genoeg andere danssoorten! Dans brengt je dichter bij elkaar, letterlijk en figuurlijk. Daarnaast kan het ook nog best vermakelijk zijn als je twee linkervoeten hebt.

Best wel een aardig rijtje voor samen sporten met je partner toch? Er zit vast wel iets tussen! En zo niet? Dan kan een wandeling over het strand of door het bos ook al fijn zijn. Succes!

Ps. Deze blog schreef ik voor Amstelhof. Klik snel op deze link en wie weet win jij een maand lang gratis sporten en een diner!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply