Het boek van je leven
IK Samenwerkingen

“Het boek van je leven” is aan mij gegeven

17/01/2019

Hey you!

De laatste tijd staat m’n mailbox alleen maar vol van samenwerkingen met mensen die zogenaamd mijn Instagram willen laten groeien of één of ander merk waar ik nog nooit van heb gehoord. In allebei heb ik helaas geen interesse. Totdat ik een mailtje van Miriam Jonker voorbij zag komen. In ruil voor een blog, kreeg ik haar boek “Het boek van je leven”. Daar moest ik eerst wel even over nadenken. Ik ben namelijk helemaal niet zo’n lezer. Toen ik merkte dat het meer een werkboek dan een leesboek was, wilde ik het wel een kans geven. En gelukkig maar!

Alles wat je aandacht geeft, groeit.
Om maar gelijk even terug te komen op het groeien van m’n Instagram account. Er zijn al een hele hoop mensen die mij zogenaamd willen helpen met het laten groeien daarvan. Nog nooit heb ik daar ook maar een seconde aan overwogen. Ik doe graag alles zelf, op een eerlijke manier. Zoals hier ook vaak wordt beschreven: “Alles wat je aandacht geeft, groeit.” En zo is het ook. Ik ben zelf veel bezig met m’n werk en daarnaast zelf trainen zodat m’n spieren iets meer groeien. Stel je doet dit niet, dan gaat het natuurlijk ook niet groeien! Was het maar zo’n feest…

Druk, druk, druk.
Het boek begint met een aantal vragen. Vragen over jezelf, over je familie en vrienden. Ben je blij met jezelf, hoe je eruit ziet? Wat zijn je karaktereigenschappen? Als je een diner mocht geven met maar acht mensen, wie zouden er dan aan tafel zitten? Een mooi moment om alles te reflecteren. Ben ik blij met mezelf? Maar ook: Ben ik blij met wie er nu in mijn leven zijn? Als het goed is, is dat wel het geval. Helaas zie je die mensen vaak te weinig. We zijn allemaal druk, druk, druk. De één drukker dan de ander en nog iemand anders doet er weer een schepje bovenop. In m’n vakantie heb ik daar een hoop boeken over gelezen (ja dat lees je goed, ik heb een boek gelezen). Je maakt het zelf zo druk als je wilt en je stelt zelf je prioriteiten. Dus. Wat is nou echt belangrijk?

Geven en nemen.
Tussendoor heb je kans om wat creativiteit los te laten. Collages te maken, dingen op te schrijven. Iets wat ik vroeger (en eigenlijk nog steeds) heel graag deed. Die dingen moet je gewoon blijven doen. Doen wat jou gelukkig maakt en daarvoor tijd inplannen. En dan heb je de balans tussen geven en nemen. Ik heb soms het idee dat ik best veel geef, maar het niet altijd terug krijg. Alleen van de mensen die echt heel dicht bij mij staan. Het kost alleen maar heel veel energie om telkens alleen maar te geven, misschien moet je het soms dan maar eens laten. Ook al is het moeilijk, als je er toch niks voor terug krijgt, scheelt het alleen maar een teleurstelling.

Als ik de loterij win…
Tot slot eindigt het boek met een stukje over werk, geld en dromen. Net als ik zijn er vast nog wel meerdere mensen die aan het einde van 2018 terug geblikt hebben op het jaar. De mooie momenten, de iets minder mooie momenten, misschien heb je wel wat doelen opgesteld en gehaald of juist niet. Ik had met Kerst een staatslot gekregen en samen met m’n vriend had ik er ook eentje gekocht. Stel je voor dat je een groot bedrag wint… Wat dan? We hadden het er samen over. Dan gaan we in ieder geval een huis kopen! Maar we waren er ook wel over uit dat we gewoon lekker blijven werken. Want dat is iets wat we graag doen. Helaas wonnen we 10 euro, maar misschien moeten we daar ook maar blij mee zijn! Ik snapte het nooit waarom mensen na de middelbare school hun vervolg opleiding met tegenzin deden… Elke dag ging ik blij naar school omdat ik iets deed wat ik zo leuk vond. Dat ik daar nu mijn werk van heb gemaakt, ben ik elke dag nog steeds trots op!

Dus. “Het boek van je leven” werd aan mij gegeven. Een werkboek vol met stof om over na te denken. Het wordt afgewisseld met mooie teksten uit liedjes of kleine versjes en opdrachten. Ik zou het in ieder geval aanraden. Iedereen heeft het nodig om soms even terug te blikken. Ben je tevreden met hoe alles nu gaat? Of zou je dingen anders aanpakken? Waar liggen je prioriteiten en ben je daar tevreden mee? Ja mensen, je hebt maar één leven!

-IK-

Ps. Wil jij het boek ook bestellen? Via deze link kom je op de webshop. En nog een leuk nieuwtje! Met de code: vriendenvanisabella krijg je nu 25% korting!

2 Comments

 • Reply
  Ans
  17/01/2019 at 15:19

  Mooi verwoord, isabellakok.
  Reflecteren op wat je doet is altijd goed en geef de negatieve dingen geen aandacht. Die groeien anders ook.
  Groetjes van Ans

  • Reply
   isabellakok
   17/01/2019 at 15:55

   Dankjewel voor je berichtje Ans!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: