niet vlog maar blog
IK Weetjes

Weetje: Waarom ik niet Vlog maar Blog

10/01/2019

Hey you!

Er is wel eens de vraag voorbij gekomen of ik ook niet maar eens moest gaan vloggen. Nee, dacht ik meteen. Voor de gein heb ik wel eens een filmpje opgenomen om te kijken hoe dat eruit zou gaan zien. Ik ga het jullie en mezelf niet aandoen. Als mensen mijn blogs lezen zeggen ze wel eens: “Hey leuke vlog trouwens!” Maar dat is dit niet. Vloggen is namelijk heel wat anders (jezelf filmen) en ik doe daar niet aan mee. Waarom niet? Daarom niet!

Geen tijd.
Dat klinkt gelijk heel lullig. Maar ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen. Wat misschien ook nog wel belangrijk is, is dat ik niet echt een computernerd ben. Dat ik weet hoe m’n laptop werkt, is al een ding. Video’s bewerken, liedjes eronder zetten… Niet echt iets voor mij. 

Rot stem.
Alleen daarom al. Als ik mezelf terug hoor op video, schrik ik er soms echt van. Ik weet dat je stem anders is dan dat je zelf denkt en waarschijnlijk valt het ook wel mee. Maar ik ga het jullie en mezelf niet aandoen. Vroeger wilde ik altijd zangeres worden, misschien moet ik die droom maar eens laten varen.

Niet realistisch.
Mijn werk (en dus een groot gedeelte van m’n leven) bestaat vooral uit lesgeven. Nu zou het sowieso niet kunnen om mij tijdens de lessen te filmen voor de privacy van alle kinderen (wat volkomen terecht is). Wat blijft er dan nog over? Isabella die eet, Isabella die slaapt, Isabella die uitrust, Isabella die sport en Isabella die dingen voorbereid. En ja, ik film m’n dansjes die ik maak wel eens zodat ik het kan onthouden en ik kan je vertellen dat dat heel komisch is… Want ik kijk toch chagrijnig op die filmpjes. Alleen niet echt charmant.

Ongemakkelijk.
Het lijkt mij zo ongemakkelijk om de hele tijd met een camera rond te lopen en jezelf te filmen. Ik denk nu al af en toe dat ik teveel foto’s maak, ook al valt het best mee. Eigenlijk moet je daar ook gewoon schijt aan hebben, wat andere mensen ervan vinden of dat andere mensen het opmerken. Als jij dat wil doen, dan moet je dat natuurlijk gewoon doen. Het lijkt mij wel even een dingetje.

Bloot geven.
Hier kies ik zelf wat ik vertel en wat ik niet vertel. Dat kan met vloggen ook, maar ik denk dat je daar toch iets meer van jezelf weggeeft, gewoon omdat je je dagelijks leven filmt en de kijker dat van je verwacht. Ik houd sommige dingen toch heel graag voor mezelf, jullie mogen mij altijd van alles vragen en dan bepaal ik zelf wel wat ik ermee doe.

Of ik een echte vlogfan ben? Niet echt. Het enige waar ik elke week tijd voor vrij maak zijn de filmpjes van Nienke Plas. Ik heb wel eens geprobeerd wat anders te kijken, maar vaak gaat het echt nergens over (ook al heb ik wel respect voor mensen die het doen en daar een lekker centje mee verdienen). Dan kan je beter een Netflix serie gaan kijken toch? Dus ik blijf lekker bloggen en ga zeker niet vloggen! Nu weet je waarom ik niet Vlog maar Blog.

-IK-

No Comments

    Leave a Reply