Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #1: Een nieuw schema met appelflappen

07/01/2019

Hey you!

De aller eerste echte Fit met IK week. Net als heel Nederland (gok ik) ging ik er weer volledig voor. Je leest het goed, misschien heb ik wel een appelflap dieet gevonden! Ik had nog vakantie, dus ook wat energie teveel! Hoe de eerste week verliep en wat ik deed, ga ik je nu vertellen…

DINSDAG: Wandelen
Na al die appelflappen (ik at dit jaar geen één oliebol), aardig wat drankjes en laat naar bed, kan ik toch niet de hele dag op de bank hangen. Daarom even lekker de buitenlucht in, de auto even verderop neergezet en een stukje gaan lopen. Gezellig samen met m’n ouders, zusje en vriend. Nouja wij noemen het wandelen, het is eigenlijk meer een soort van survivallen. Ik was al een beetje voorbereid en had oude schoenen aangetrokken. Gelukkig maar want we liepen de hele tijd door bagger paadjes. Toch even lekker een uurtje gelopen!

Fit met IK

WOENSDAG : Kracht
Tja ik had een afspraak in de sportschool staan. Op 2 januari inclusief weegschaal. Een beetje bang was ik wel maar ik dacht ook dat het straks alleen maar beter kon worden… En wat bleek?! Die appelflappen (vier stuks maar liefst) van oud en nieuw kunnen gewoon in m’n eet schema blijven! Na de vorige keer wegen was m’n vetpercentage omlaag gegaan en m’n spiermassa omhoog. Dit terwijl ik helemaal niet zoveel had getraind in december en echt veel slechte dingen heb gegeten. Dat wordt dus zonder grappen wel iets meer eten. Alleen zal ik eerder kiezen voor een broodje of een eitje. Gelijk een nieuw trainingsschema ook maar gelijk uitgeprobeerd en ik vind hem leuk!

Fit met IK

DONDERDAG: BodyBalance
Eigenlijk voelde ik het gister al gelijk. Onwijze spierpijn in m’n buik. Ik werd wakker en ik wist dat ik iets wilde doen maar nog niet wat. Al snel werd dat wel bepaald. Optie 1: CrossFit. Ging ik niet redden, ik werd iets te laat wakker om op tijd te komen. Optie 2: Kracht training. Leek mij niet echt verstandig aangezien m’n lichaam nog niet hersteld was van gisteren. Optie 3: BodyBalance. Ik ging voor die optie! Het leek mij wel even lekker om alles een beetje op te rekken en dat was het ook! Behalve het buikspier nummer tussendoor dan, toen ging ik wel even door de grond met m’n spierpijn. Je zou het niet verwachten van een danseres maar als ik weinig yoga doe ben ik echt een stijve hark (vandaag dus ook). Misschien toch maar eens vaker een lesje meepakken…

Fit met IK

ZONDAG: Kracht
De spierpijn in m’n buik was net weg, tijd om m’n buik opnieuw te treiteren. Zondag stond niet zoveel op de planning, ik werd helemaal uitgerust wakker dus een bezoekje aan de sportschool was een goed idee. Ik was niet de enige… Helaas pindakaas, maar aan de andere kant ben ik dus niet de enige die goed bezig is! M’n hele schema weer voltooid en ik moet zeggen dat het echt lekker ging. In de middag nog even een dansles gegeven voor een feestje en verder lekker chill op de bank.

Fit met IK

Op de cheesecake van Loetje na, deze week ook m’n voeding helemaal onder controle. Best wel heel vaak zin gehad in chocolade, maar geen reep aangeraakt (klein applaus). Dat was de eerste Fit met IK, een goed begin van het nieuwe jaar! Jullie al lekker actief geweest?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: