opleiding
Opleidingen Sport

Welke opleiding ga ik volgend jaar volgen?!

22/11/2018

Hey you!

Het is alweer even geleden dat ik een opleiding heb gevolgd, maar eindelijk is het moment volgend jaar daar! Nieuwe informatie opdoen, mensen leren kennen en mijn eigen kennis uitbreiden. BodyBalance, BodyJam, Power Yoga Level 3, Yin Yoga Level 3 en nog wel meer stonden op m’n lijstje… Welke opleiding zal het worden?

In maart ga ik beginnen met de opleiding tot BodyJam instructeur! Een paar maanden geleden gaf de instructrice bij ons aan dat ze nog iemand zocht die haar les over wilde nemen als ze met zwangerschapsverlof ging. “Kan ik het niet doen?” Vroeg ik. Een beetje dansen kan ik wel en de les had ik zelf al een paar keer meegedaan. Of het wat voor mij was, dat wist ik gelijk zeker. Na wat dingen te hebben doorgenomen zou ik inderdaad de maanden van haar verlof overnemen en begon ik steeds meer onderdelen van de les te geven. Nu is er een uurtje vrij gekomen op het lesrooster waar ook een BodyJam gaat komen en ik mag hem geven!

Wat is BodyJam dan eigenlijk?
Al een jaartje geef ik BodyPump wat gaat vanuit de organisatie Les Mills. Je krijgt vier keer in het jaar een les aangereikt en die les geef je drie maanden lang aan de groep. BodyPump is krachttraining op muziek, BodyJam is dansen op muziek. Maar denk hier gelijk niet te makkelijk over! BodyJam bestaat uit een mix van verschillende soorten muziek, cultuur en dans. Zo sta je te swingen met hiphop bewegingen en daarna maak je mooie sprongen wat richting modern gaat. Van alles wat. Ik word er in ieder geval heel erg blij van, je krijgt er veel energie van en je bent een uur keihard aan het knallen.

Afgelopen weken ben ik al een tijd bezig met choreo’s in m’n hoofd stampen en ik moet toegeven… Dit gaat niet vanzelf. Elk vrij uurtje ben ik in m’n kamer filmpjes aan het kijken en probeer ik alles zo goed mogelijk te onthouden en uit te schrijven. Maar voordat je zo’n hele les in je hoofd hebt, ben je nog wel even zoet. Ik zet m’n wekker eerder, ga later slapen, maar het is het allemaal waard. Onwijs veel zin in de opleiding en ook om de lessen te gaan geven.

Dat dus! Welke opleiding dacht jij dat ik ging volgen?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply