Flow & Slow Yoga retreat
Uitstapjes Yoga

Flow & Slow Yoga retreat in Portugal!

15/10/2018

Hey you!

Je leest het goed! Vorige week was ik een week in Portugal en daar ging ik helemaal alleen naartoe. Helemaal niks voor mij, dood eng, maar ik heb het gedaan. Gelukkig maar dat ik er naar toe ben gegaan, want het was fantastisch! Ik heb het onwijs naar m’n zin gehad. Vandaag neem ik jullie mee naar de Slow & Flow Yoga retreat van afgelopen week.

Was je helemaal alleen?
Natuurlijk was ik uiteindelijk niet helemaal alleen. De docenten Anna en Esther kende ik al vanuit de AALO opleidingen dus ik wist in ieder geval hoe de lessen er een beetje uit zouden zien. Eenmaal in Portugal geland hoorde ik de eerste mensen praten over een Slow & Flow Yoga retreat dus daar ontmoette ik de eerste vakantiegangers. Aangekomen op bestemming ontmoette ik de rest. In het begin een beetje onwennig, een heel uiteenlopende groep van verschillende leeftijden, maar zeker ook gezellig.

Slow & Flow Yoga retreat

Hoe zag de week eruit?

In een ritme bleven we zeker tijdens het Slow & Flow Yoga retreat. Elke dag stonden er rond 8.00 uur wat snacks klaar (denk aan noten, superfoods, maiswafels). Om 8.30 uur begon de les van Anna, een Power Yoga les waar je het vaak snel al warm van kreeg. Na de yoga les stond om 10.00 uur een heerlijk ontbijt klaar, waar je ook alvast je lunch klaar kon maken. Na het ontbijt had je tijd voor jezelf. Ik was vaak te vinden op het strand, maar ben ook een keertje naar het bos en naar een dorpje geweest. Om 16.00 uur stonden er weer snacks klaar en van 17.00 tot 18.30 was het tijd voor Yin Yoga, gegeven door Esther. Helemaal ontspannen mochten we dan rond 19.00 uur aanvallen aan het heerlijke diner en daarna was het weer tijd voor jezelf. Puzzelboekjes werden tevoorschijn gehaald, spelletjes of er werden gewoon hele goede gesprekken gevoerd. Daarnaast werd er een workshop armbalans en backbends gegeven en ben ik verliefd geworden op Asthanga Yoga.

Slow & Flow Yoga retreat

Is het aan te raden?
Het Slow & Flow Yoga retreat is ongelofelijk aan te raden. Ik heb (boven verwachtingen) een hele mooie week gehad. Een hoop geleerd over mezelf maar ook weer over Yoga zelf. We verbleven in Colares en eigenlijk was daar vrij weinig te doen, wat heel goed was. Ik heb ook niet veel gemist aan TV of iets. De hele vakantie geen één (oke misschien twee kleine) winkels gezien, dus ook een hoop geld bespaard. Daarnaast ook een hele week geen vlees of vis gegeten en zelfs dat heb ik niet gemist. Dus wie weet zet ik dit nog wel even door. Omdat je toch in een bepaald ritme bleef en maar een paar uur jezelf moest vermaken, heb ik mij ook zeker niet verveeld. Ik heb zelfs twee boeken uitgelezen en kwam helemaal relaxed terug.

Slow & Flow Yoga retreat

Of allemaal helemaal vlekkeloos verlopen is?
Ik ben en blijf wel Isabella hė. Het begon al lekker met het inchecken. Ik stond in de rij en een mevrouw keek mij woest aan. “Je staat echt ongelofelijk in de weg.” zei ze en drong voor. Voor mijn idee stond ik gewoon in de rij. Gelukkig ging deze mevrouw niet mee naar Portugal en kon ik rustig ademhalen. De eerste keer naar het strand nam ik in plaats van m’n zonnebrand de aftersun mee. Die aftersun had ik daarna wel nodig. Eenmaal ontspannen op het strand begon er eens een meneer te schreeuwen waarvan we iets te laat opkeken. Er kwam blijkbaar een hele hoge golf aan, dus m’n handdoek was zeiknat. De tweede nacht werd ik wakker met buikpijn (ik was bang voor heimwee en had al bijna een ticket terug geboekt) maar gelukkig was dit de vorige ochtend weg. Tijdens de wandeling in het bos ging ik lekker onderuit. Toen niet zoveel last, later een klein beetje van m’n schouder (gelukkig deden we aan yoga, dus de volgende dag had ik nergens meer last van). Het eten was ongelofelijk lekker, maar onze kok (Eva) had iets met koriander. Dat heb ik niet. Love you Eva, de rest was ongelofelijk lekker en om die koriander schepte ik gewoon heen.

Slow & Flow Yoga retreat

Zoals ik al zei, ik heb een top week gehad. Esther en Anna, bedankt voor alle heerlijke, inspirerende lessen. De hele groep, bedankt voor jullie energie en gezelligheid, zonder jullie was het een hele andere week geweest! Gelukkig hebben we de foto’s en geniet ik nog even na… Niet te lang hoor, want vandaag gewoon weer aan de bak. Het Flow & Slow Yoga retreat is geslaagd! Wanneer mag ik weer?

-IK-

2 Comments

 • Reply
  Anna
  16/10/2018 at 14:52

  Zo leuk lieve Isabella!!! Als een vis in het water in een nieuwe groep en hoop je snel te zien in de Ashtanga lessen, Liefs!! Xx

  • Reply
   isabellakok
   16/10/2018 at 15:02

   Zo lief Anna! Dat gaat zeker goed komen! Liefs X

Leave a Reply