leukste liedjes
Dans

De leukste liedjes, voor de leukste lessen

10/09/2018

Hey you!

Daar zijn we weer. Een tikkeltje meer moe dan vorige week. Maar dat is ook niet zo heel gek, ik heb er namelijk weer een heerlijke werkweek op zitten. Die dans lessen maak ik allemaal zelf, ik kies zelf de muziek en ik verzin wat ik de leerlingen wil leren. Daar heb ik de leukste liedjes voor nodig, want zonder dat, heb ik geen leuke lessen.

Spotify, wat een uitvinding is dat trouwens. Twee jaar geleden toch maar een abonnement afgesloten, want het bleek wel handig te zijn. Daarvoor was ik altijd druk bezig op YouTube om allerlei nummers te zoeken, te downloaden, alle top 40 lijsten ging ik af. Dat is nu gelukkig niet meer nodig! Het enige nadeel van Spotify vond ik dat je nummers niet op een USB kon zetten voor een optreden, maar vorig jaar heb ik een programma gekocht die dat doet, dus maak je over mij maar geen zorgen!

Hoe vind jij die leukste liedjes dan? Ik heb wel eens in een eerdere blog verteld dat dit mij het meeste moeite kost. Stel ik zou één les geven, zou het geen probleem zijn. Per periode maak ik zo’n zeven verschillende lessen, voor de verschillende leeftijden, niveaus en ook voor de leerlingen die twee keer in de week bij mij dansen. Best heel wat muziek heb je dan nodig!

leukste liedjes

Elke week houd ik de lijsten van “Release Radar” en “New Music Friday” bij. Waar elke vrijdag de nieuwste nummers in worden geplaatst. Tussendoor heb ik nog lijsten van de Kids Top 20, Remix Party, Hot New Dance en Hitlijsten die ik strak in de gaten houd. Vooral als Kinderen voor Kinderen en K3 een nieuwe CD hebben uitgebracht zit ik voor de kleinste een paar maanden goed!

Meestal gebruik ik in m’n lessen liedjes uit de Top 40. Luister ik dat dan ook in m’n auto? Nee. In m’n auto luister ik altijd 100% NL, ik ben een onwijs grote fan van Nederlandstalige muziek. Vroeger was ik dan ook die-hard fan van Nick & Simon. Noem het op en ik had hun hoofden erop (denk aan kussens, schoolagenda). Toen er een jongen langs kwam vond ik het toch niet zo heel stoer en besloot ik alles weg te halen. Maar nog steeds blèr ik alle liedjes mee op de radio. Ik vind dan ook leuk om zelf wat Spotify lijsten te maken met mijn leukste liedjes.

Ik ben altijd al een mega fan geweest van muziek. Vroeger viel ik vaak in slaap met oortjes in m’n oren en er zijn al heel wat iPods versleten, ik ben een paar jaar geleden aan m’n 4e begonnen.

Ben je benieuwd naar mijn Spotify lijsten met de leukste liedjes? Klik dan op deze link en volg mij, dan blijf je op de hoogte!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: